cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 15°
15°

Una banda col·locà 15 microcàmeres en caixers de l'Illa per copiar targetes

Gravaven el codi secret, enviaven la seqüència per internet i feien duplicats

84908
Els delinqüents canviaven el frontal del caixer per un altre com aquest, amb una càmera

Internet ha obert diabòliques possibilitats per a la delinqüència internacional. La Guàrdia Civil de Palmanova ha desarticulat una banda formada per ciutadans grecs, romanesos i espanyols que en un any col·locaren un total de quinze microcàmeres en caixers automàtics de Mallorca amb l'objectiu de gravar el nombre secret de les targetes i duplicar-les.

El primer pas de l'organització era cercar un caixer «atractiu», des del punt de vista econòmic. És a dir, un que estigués instal·lat en una zona freqüentada per turistes i residents de cert nivell. Els vàndals escolliren Portals, Bendinat i altres nuclis exclusius. La segona fase consistia a fer fotografies del caixer des de l'exterior.

Amb les imatges captades, el acusats podien analitzar de manera minuciosa el caixer i feien una còpia de la carcassa superior, que normalment sol contenir publicitat bancària. S'apropaven al banc amb dissimulació i desmuntaven en segons el frontal original, que canviaven per una rèplica que a l'interior ocultava una microcàmera. La trampa ja estava feta.

Els clients del caixer, aliens al complot, ho utilitzaven càndidament, i la càmera gravava quan teclejaven el nombre secret de la targeta. A la boca del caixer també havien instal·lat un lector de franges magnètiques, amb què en minuts tenien el codi secret de l'usuari i una còpia de la banda electrònica.

El client en Portals, per exemple, ignorava que vint minuts després de treure diners en aquella sucursal una targeta idèntica a la seva veia la llum a Romania, Grècia o Itàlia. Internet permetia enviar totes aquelles dades secretes via email. El pas final era igualment espectacular.

Els delinqüents captaven «serfs» als seus països d'origen, després els pagaven totes les despeses del viatge com a turistes a Mallorca i els donaven consignes clares: l'objectiu era que havien de gastar un mínim de 1.500 euros en tendes i joieries de l'Illa, i després podien quedar-se amb un 5 per cent de l'import total. Aquell material era revenut al mercat negre, a un preu molt inferior al real, però els beneficis eren altíssims perquè als delinqüents no els havia costat un euro.

La Guàrdia Civil de Palmanova ha detingut dos homes i una dona (que està embarassada) i que ja han ingressat a la presó de Palma. Els investigadors d'aquest cas, segons informaren en fonts judicials, calculen el frau en uns 196.000 euros.

En els últims tres anys els agents de la caserna de Palmanova han recuperat més de 300 targetes de crèdit falsificades, i han evitat un frau econòmica que perjudicava sobretot a turistes. En el cas de la banda desarticulada recentment s'ha constatat que només en un matí van gastar amb targetes clonades 21.000 euros en joieries de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.