algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

El Govern autoritza 15 obertures de grans superfícies a ses Fontanelles

Per altra banda, s'avança un dia l'inici de les rebaixes al 7 juliol

De les 27 peticions d'obertura de grans establiments comercials al centre d'oci Parque Aqua Mágica de ses Fontanelles, la Conselleria de Comerç n'ha autoritzat quinze, que ocuparan una superfície aproximada de 9.000 metres quadrats.

Les llicències se sol·licitaren abans que entràs en vigor la moratòria de grans superficíes i per aquest motiu el Govern les autoritzarà. La resta han estat desestimades ja que no compleixen tots els requisits.

El secretari general de la patronal del petit i mitjà comerç (Pimeco), Àngel Pujol, afirmà que s'havia decidit consensuar part d'aquestes obertures però sempre «partint de la base» de la seva oposició frontal al projecte de ses Fontanelles. Pimeco considera que aquest projecte perjudicarà el comerç tradicional de la badia de Palma i per extensió totes les petites empreses de Mallorca.

En aquest sentit, la patronal ha emprès diverses iniciatives en contra de la seva construcció, entre elles traslladar a Brussel·les mitjançant Esquerra Republicana la problemàtica que provocaria. El complex d'Aqua Mágica està promogut un 50 per cent per un grup d'inversors mallorquins i per l'empresa Riofisa. Amb un cost de 200 milions d'euros, comptarà amb una superfície edificada de 81.000 entre els quals hi haurà un aquari, un centre comercial i una zona d'oci.

Rebaixes
El Consell Assessor de Comerç aprovà ahir avançar un dia el període de rebaixes d'estiu, que s'iniciaran el 7 de juliol i finalitzaran el 7 de setembre.

El canvi respon a una petició de les patronals Afedeco i Pimeco, que per aspectes comercials consideraven més «atractiu» començar en divendres i no en dissabte el període de rebaixes, segons informà el director general de Comerç, Francesc Tutzó.

Tant els sindicats, com les associacions de consumidors i la patronal de grans superfícies hi estigueren d'acord. Tutzó afirmà que el Govern dóna suport a tot el que siguin iniciatives que poden afavorir el petit i mitjà comerç i preparà un decret per via d'urgència per fer la modificació en les dates.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.