algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

Rotger es reuneix amb empresaris de la pell disposats a comprar Yanko

L'acord perilla si els sindicats volen que se suspenguin els drets del Govern sobre la marca

E.B./ N.D. Inca.
El batle d'Inca, Pere Rotger, ha mantingut diverses reunions durant les darreres setmanes amb un grup d'empresaris d'Inca vinculats al sector de la pell que estarien disposats a adquirir Yanko, quan hagi finalitzat el concurs de creditors presentat el desembre passat, i sobre el qual es pronunciarà el jutge previsiblement abans que acabi aquest mes.

Contactes
El batle d'Inca, Pere Rotger, confirmà ahir que ha posat en contacte els empresaris amb la Conselleria de Comerç del Govern de les Illes Balears, que en l'actualitat té un dret de tanteig sobre la marca, ja que avalà amb tres milions d'euros una hipoteca sobre aquesta amb la intenció d'ajudar l'empresa en l'inici d'aquesta crisi. A més d'aquest grup d'empresaris del sector de la pell, Rotger explicà que n'hi ha almanco un altre que ha mostrat interès per aquesta operació.

No obstant això, l'operació, sigui el qui sigui el comprador, està enlaire. I és que els sindicats han anunciat que consideren la possibilitat de demanar que quedi en suspens l'aval presentat pel Govern de les Illes Balears i que li dóna drets sobre la marca. De manera que aquesta passaria a formar part de la taula de fallida i podria sortir a subhasta amb la resta de béns de l'empresa.

Així, el conseller de Comerç i Indústria, Josep Juan Cardona, mostrà ahir la seva sorpresa davant la preocupació per l'anunci dels sindicats, i advertí que «si s'anul·len les hipoteques no hi ha res que impedeixi que qualsevol compri la marca i aquesta pugui desaparèixer, o que se l'enduguin de les Illes».

Josep Juan Cardona afegí: «Si surten a subhasta les marques es poden comprar netes, sense cap obligació sobre els llocs de feina i sense necessitat que quedin a les Balears». Per aquest motiu, el conseller va opinar que l'opció proposada pels sindicats «encara pot ser més perjudicial que les altres» i «resulta un camí perillós».

Així mateix, opinà que «val la pena arribar a un acord perquè Yanko quedi a les Balears» i anuncià que parlarà amb els representants sindicals sobre aquest assumpte, per conèixer quines són les seves intencions respecte de l'aval.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.