algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
25°

Una nova llei permetrà multes de 300.000 euros per excés de renou

Preveu immobilitzar els vehicles sorollosos però no afecta l'aeroport

La futura llei de protecció contra la contaminació acústica, que s'ha de començar a tramitar al Parlament, preveu multes de fins a 300.000 euros per excés de renou -fins ara eren de 601 euros- i permetrà immobilitzar els vehicles més sorollosos, però no afectarà ni ports, ni aeroports ni zones militars.

Aquestes són algunes de les novetats de l'avantprojecte aprovat divendres pel Govern i que ahir presentà el conseller de Medi Ambient, Jaume Font. La nova llei, que podria entrar en vigor el 2007, es regula, de moment, a través d'un decret autonòmic de l'any 1987, que fixa els màxims de renou permesos: 55 decibels de dia i 45 de nit a les zones residencials. Quan Madrid aprovi un reglament, Balears farà el seu més restrictiu.

El que d'entrada sí que resol la nova norma són els problemes d'aplicació que plantejava el decret de l'any 87, tant pel que fa a l'homologació dels aparells de medició com a la formació dels agents municipials, que havien fet perdre sentències als ajuntaments.

A banda d'això, també s'atorguen als ajuntaments instruments d'actuació més àgils. Així, per exemple, es podrà retirar immediatament la documentació d'aquells vehicles que fan més renou del permès i només es retornarien quan es complís la llei. Ara només es preveu la sanció però no la immobilització del vehicle.

Per altra banda, es podrà crear una taxa d'inspecció que s'aplicaria quan es demanàs una medició en cas de molèstia. També s'agiliten les tramitacions dels expedients de medicions, es contemplen mesures cautelars i es preveuen rebaixes del 80% de la sanció quan es resolen les deficiències detectades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.