nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

La producció de porc mallorquí a Mercapalma cau de forma alarmant

Els sacrificis a Carn Illa registraren un descens del 47% l'any passat

El sacrifici de porc mallorquí a l'escorxador de Carn Illa ha registrat un nou descens de fins el 46,59%, segons es desprèn de l'informe anual de Mercapalma. La disminució de la cabanya porcina illenca, empesa per una presència molt competitiva de les carns foranes, ha estat determinant en aquesta alarmant i reiterada caiguda.

Va ser el gerent de Mercapalma, Juan Dueñas, qui durant la presentació de l'informe anual del mercat central alertà d'aquesta situació. El fet es produeix en un context general de baixada en el sacrifici de carns mallorquines del 18,7%, fins a les 4.559 tones, on a més dels porcins (porcs i porcelles), que reculen un 40,86%, els ovins també ho fan un 5,79% de mitjana (un -32,36% les ovelles i un -4,69% els mens).

Dueñas no volgué precisar l'abast d'aquesta crisi que afecta greument Carn Illa, empresa participada per l'Ajuntament de Palma. «Des del punt de vista industrial, la producció de porcs d'entre 60 i 70 quilos desapareixerà en dos o tres anys», afirmà. En aquest sentit, convé destacar que la sobrassada mallorquina només ha obtingut la denominació geogràfica (i no d'origen), perquè per a la seva elaboració es fan servir porcs duits de la península. Llevat, és clar, de la que es fa a partir del porc negre. En general, la carn mallorquina només representa el 30% de la quota de mercat a la nostra ciutat.

La batlessa de Palma, Catalina Cirer, la regidora de Sanitat, Begoña Moragues, i el gerent de Mercapalma, Juan Dueñas, presentaren ahir l'informe anual del mercat central de Ciutat. En aquest sentit destaca l'increment un 10,60% dels beneficis nets obtinguts (661.241,01 euros) en l'exercici passat. En el capítol d'inversions, l'empresa municipal ha destinat un total de 890.957,39 euros a millores a les instal·lacions, especialment de climatització. A més, sis noves empreses s'han ubicat al recinte el 2005.

L'informe també assenyala la disminució un 2,6% a l'entrada de fruites i hortalisses, mentre que la comercialització de peix i de marisc s'ha incrementat fins a un 6,1%. Catalina Cirer expressà la seva satisfacció per la gestió i els resultats obtinguts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.