algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Govern i Gesa divulgaran a totes les llars mesures per estalviar energia

L'Executiu edita un decàleg per sensibilitzar contra el canvi climàtic


El Govern vol donar un nou impuls en la seva aportació a la lluita contra el canvi climàtic.

En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, va signar ahir mateix un conveni amb el director general de Gesa-Endesa, Jaume Reguart, per a la realització de campanyes de sensibilització que arribaran a totes les llars de les Illes. Els clients de la companyia elèctrica rebran, juntament amb el rebut de la llum, una sèrie de consells per estalviar energia i, en conseqüència, emetre menys quantitat de CO2 a l'atmosfera.

Tot i que els termes del conveni encara s'han de concretar, els suggeriments que arribaran als abonats seran similars als que es poden trobar en el catàleg editat pel Govern i que ahir, coincidint amb el Dia mundial del medi ambient, presentaren el mateix Font i la vicepresidenta, Rosa Esatràs.

Entre les deu recomanacions destaquen la de dur roba d'estiu per evitar excés de refrigeració; programar l'aire condicionat a 25 graus i el frigorífic a 6 o tancar les finestres dels habitatges per reduir l'escalfament interior.

Però aquestes no són les úniques actuacions de l'Executiu per lluitar contra les emissions contaminants. Estaràs informà que també s'ha arribat a un acord amb les autoescoles perquè aquestes incideixin en la conducció responsable. I és que circular a una velocitat d'entre 80 i 100 quilòmetres per hora o evitar frenades pot arribar a estalviar un 15 per cent de combustible.

D'altra banda, el conseller Font destacà que l'increment en les subvencions del Govern en matèria d'energies netes permet estalviar fins a 6,5 milions de quilovats cada hora. El conseller recordà que aquestes ajudes serveixen per potenciar l'ús de les energies renovables i per adquirir electrodomèstics de baix consum.

Segons els càlculs de Font, des de l'any 2000 s'han estalviat 14.665 tones de CO2. La major reducció es calcula que es produirà entre 2005 -1.999 tones estalviades- i 2006 - 4.982 tones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.