algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

Balears superà els 79.000 delictes el 2005, la majoria comesos a l'estiu

Les Pitiüses encapçalen la taxa de criminalitat més alta de les illes

79.363 delictes comesos el 2005 situaren les Illes Balears com a la comunitat autònoma amb la taxa de criminalitat més alta de tot l'Estat espanyol.

Si se s'analitza per illes, s'observa que les Pitiüses tingueren la taxa més elevada. Eivissa i Formentera registraren 118 delictes per cada 1.000 habitants. Mentre, a Mallorca aquesta xifra fou de 78, i a Menorca de 47.

Aquestes dades foren fetes públiques ahir pel conseller d'Interior, José María Rodríguez, durant la presentació de la memòria de la Policia Local del 2005. A l'acte també hi assistí el director general d'Interior, Joan Rotger.

Les majoria de diligències obertes per la Policia Local foren per agressions contra el patrimoni (66,3 per cent), seguides per les lesions i faltes comeses contra les persones (9,9%) i els delictes per violència de gènere (3,75%).

Rodríguez lamentà que els índexs de criminalitat siguin tan elevats. «És trist que Balears ocupi la primera posició d'aquest rànquing», digué el conseller. Tradicionalment, les ciutats autònomes de Melilla o Ceuta tenien les taxes més elevades. Tanmateix, el 2005 aquestes ciutats autònomes es situaren en segona i tercera posició darrere de les Balears.

«La Policia Local ha complit el seu objectiu: especialització i acostament a la ciutadania» assegurà el conseller Rodríguez. «El que ara ens manca és més coordinació amb les forces de seguretat de l'Estat i que n'augmentin els seus efectius sobretot durant la temporada turística».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.