cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
27°

Més de 600 persones patiren el 2005 una infecció per aliments

Salut insisteix en la importància de la manipulació dels productes

Al llarg de tot l'any passat a les Balears es produïren 37 brots alimentaris amb un total de 639 persones afectades.

D'aquests brots, 27 han estat col·lectius, 9 familiars i un desconegut. El de major nombre d'afectats en presentà 266. L'inusual nombre d'intoxicats en un sol brot és degut al consum de marisc durant unes jornades gastronòmiques de caràcter multitudinari que varen tenir lloc a Palma.

Aquest gran nombre de casos afectats per aquest brot ha implicat que el nombre total d'afectats no estigui al voltant de la mitjana d'anys anterior que era d'uns 300 casos.

Segons les dades del Servei d'Epidemiologia de la direcció general de Salut Pública es verificaren 54 ingressos per aquesta causa i cap defunció.

Per recopilar totes aquestes dades, els tècnics del servei realitzaren 585 enquestes individualitzades.

L'origen dels brots fou alimentari en 35 dels casos, un d'origen hídric i altre tingué un orígen desconegut. Pel que fa als aliments implicats en els brots alimentaris varen ser els elaborats amb ou cru o poc cuit (10), productes de rebosteria o pastisseria (5), carn i embotits (2), conserves industrials (2), peix i marisc (1), altre per més d'un aliment i en 10 brots no es va poder determinar la seva causa.

A 21 dels brots s'identificà salmonel·la, mentres dos tingueren un etiologia viral (l'hídric i el relacionat amb el marisc).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.