algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

L'acusació demana nous testimonis a partir de les declaracions del batles del PP

Sol·licita al jutjat que requereixi més documentació sobre els certificats als implicats

L'advocat de l'acusació en la querella que s'instrueix pel «cas ses Salines», Josep de Luis, demanà dimecres passat que es practiquin més diligències i es cridin més testimonis a partir del contingut de les declaracions que realitzaren el mateix dia als jutjats de Manacor quatre dels batles del PP implicats en el cas: Miquel Vidal (Santanyí), Catalina Soler (Felanitx), Gabriel Matas (Montuïri) i Andreu Prohens (Campos).

En aquesta sol·licitud al jutjat d'instrucció número 8 de Palma que instrueix la querella se sol·licita que es requereixi més informació i documentació a aquests batles i a alguns funcionaris dels seus ajuntaments, a partir de les declaracions que realitzaren per exhort el mateix dimecres als jutjats de Manacor, i on defensaren la validesa dels seus certificats per tal que Sebastià Vidal, exbatle del PP a ses Salines, demanés un interès general que es demostrà fraudulent.

Així, l'advocat de l'acusació demana que siguin cridats a declarar com a testimonis les persones que han ocupat el càrrec de regidor de Festes de l'Ajuntament de Santanyí des de l'any 1995 fins al 2004.

Cal recordar que els batles del PP implicats defensen la veracitat dels seus certificats sobre les actuacions des de 1995 als seus municipis de l'Agrupació de Cavallistes de ses Salines, tot i que aquesta no es constituí realment fins l'any 2001.

Així també es demana que siguin cridats a declarar Felipe Martín i Gabriel Tauler, persones que la batlessa de Felanitx senyalà com les encarregades de concertar les actuacions eqüestres al seu municipi. Per la mateixa raó, però citats pel batle de Montuïri, se sol·licita que declarin Rafel Fullana, Jaume Bauzà i Mateo Fiol.

L'acusació també reclama la declaració de l'empresari Jaume Rosselló, que els batles de Montuïri, Felanitx i Campos apuntaren com la persona encarregada de gestionar les actuacions del cavallistes. Per acabar, es demana la declaració de l'arxivera de l'Ajuntament de Campos, el batle del qual es referí a ella com la persona que documentà les actuacions.

Aquesta demanda coincideix, apart, amb l'inici de les declaracions dels batles implicats, amb la recent intervenció en el cas de la Fiscalia Anticorrupció, que ha requerit al jutjat de Palma que demani més informació sobre els certificats presumptament falsos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.