nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Els batles de sa Pobla i Lloret diuen que hi ha errors en els seus certificats

Antoni Serra i Joan Jaume declararen ahir en el jutjat d'instrucció número 1 d'Inca

C. MORENO. Inca.
Els batles del Partit Popular de sa Pobla i Lloret, Antoni Serra i Joan Jaume, respectivament, declararen ahir al jutjat número 1 d'Inca com a imputats pel «cas ses Salines» i manifestaren que als certificats que emeteren en nom dels seus ajuntaments hi ha «errors».

Els seus certificats foren utilitzats pel seu company de partit, l'exbatle de ses Salines, Sebastià Vidal, per demanar un interès general legalitzant la seva casa de fora vila com a seu d'una agrupació hípica. Aquests certificats complementaren i s'enclogueren en l'expedient per reforçar l'expedient perquè el Consell de Mallorca concedís l'interès general.

Així, després de la seva declaració el batle Antoni Serra fou molt clar: «Estic tranquil. El primer problema administratiu és que el batle no pot certificar, però aquí vaig seguir el vici i és que com a director de la Policlínica vaig arribar a certificar moltes coses». «La segona errada administrativa és que no vaig sol·licitar els estatuts de l'agrupació de cavallistes», concretà.

«La tercera errada de la qual esteim parlant és que no teníem registre d'entrada i només de sortida», afegí. I és que igual que en la declaració del batle de Lloret, Antoni Serra assenyalà que «la sol·licitud del certificat fou feta via telefònica». En el cas de sa Pobla, l'exbatle Sebastià Vidal parlà amb el regidor d'Agricultura, Joan Llabrés.

Antoni Serra recopilà informació de Jaume Aguiló Mut, que és la persona que s'encarrega des de fa deu anys dels espectacles eqüestres de sa Pobla, i emeté una declaració jurada per escrit assenyalant que els amics dels cavallistes de ses Salines havien actuat al municipi. Així mateix, com a prova, l'advocat de Serra, Rafel Parera, aportarà un vídeo on es pot comprovar que Sebastià Vidal aparegué a una fira de sa Pobla.

Per la seva part, el batle de Lloret indicà que el certificat no té firma del secretari i afegí que el seu municipi només disposa de secretari un dia a la setmana. En aquest sentit, l'advocat Parera afegí que «no hi ha falsedat en els testimonis perquè ells no sabien per a què se'ls havia demanat aquest document».

Per la seva part, l'advocat de l'acusació Josep de Luis entén que són certificats essencialment falsos perquè aquesta agrupació no es constituí fins a l'any 2001, molts després de les suposades actuacions certificades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.