cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Treball ordena desallotjar la seu provisional dels jutjats penals

Els jutges acaten l'ordre de tancament mentre esperen solucions

P.C./E.L.V.
Tres inspectors de Treball i Assumptes Socials prohibiren ahir l'activitat laboral a l'edifici de Carreteres, seu provisional dels nous jutjats penals, després de detectar eficiències greus. Els inspectors visitaren l'immoble del carrer Miquel Santandreu de Palma i insistiren que, en cas d'incompliment, «s'aixecarà acte i es traslladarà al Ministeri Fiscal».

Aquesta és la primera ocasió en la qual s'ordena el desallotjament d'un edifici judicial a Espanya per les seves condicions precàries.

El jutge degà de Palma, Francisco Martínez, decidí «acatar en tots els seus termes les conclusions de l'autoritat inspectora, segons el comunicat de premsa que distribuí.

El lamentable estat de l'immoble, denunciat pels sindicats CSI-CSIF, UGT-Justícia i els mateixos jutges i funcionaris afectats (uns 80), també va arribar a coneixement de les associacions professionals de jutges. En un comunicat conjunt, l'Associació Professional de la Magistratura, l'Associació Francisco de Vitoria i Jutges per a la Democràcia exigeixen la «immediata dimissió» del gerent de Justícia a les Balears (Joaquín Vaquero) per «la seva actuació nefasta». També insten «amb caràcter de màxima urgència» l'actuació de la Sala de Govern del Tribunal Superior perquè adopti les mesures oportunes.

Les associacions, així mateix, proposen la tornada a Via Alemanya o a un altre edifici, «davant de la situació de previsible il·legalitat de l'immoble de Carreteres».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.