algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

Cort destina 14 milions d'E per a l'expropiació d'edificis i solars

Els terrenys es dedicaran a espais lliures públics o equipaments socials

Cort destinarà una partida de 14 milions d'euros per expropiar una sèrie de terrenys o immobles que s'incorporaran a espai lliure públic, segons informà ahir Rodrigo de Santos, tinent de batle d'Urbanisme. Part d'aquesta partida, concretament 5 milions, prové del sobrant del pressupost del 2005.

La majoria d'aquestes accions d'expropiació són imprescindibles per eixamplar carrers o per al desenvolupament de certes obres.

Un franja de terreny del carrer Rafel Barrera, perpendicular al carrer Aragó, molt a prop de la via de cintura, s'expropiarà perquè el carrer s'allargui fins a Jacint Verdaguer. D'aquesta manera s'aconseguirà la connexió d'Aragó amb el carrer on ara s'estan duent a terme les obres de soterrament de les vies del tren.

Les botigues de souvenirs que existeixen a l'escalonada que puja del forn del Teatre fins a la plaça Major seran expropiades. L'objectiu d'aquesta mesura, segons Rodrigo de Santos, és millorar l'estètica del carrer, ja que aquestes construccions estan fetes amb materials poc perdurables, com ara uralita, i són de mala qualitat.

Altres terrenys que també seran expropiats amb finalitats semblants són els habitatges dels militars del baluard del Príncep, que es destinaran a espai lliure; una part de vorera de mar, prop del Carnatge; diferents porcions de terra que han de conformar el futur parc de sa Riera...

Recordem que aquest darrer lot de terrenys de la futura falca verda, però, no inclourà l'antic canòdrom. L'àrea d'Urbanisme va decidir comprar l'esmentat equipament mitjançant els doblers obtinguts amb una requalificació urbanística.

Altres immobles o solars que també s'expropiaran són les cases de Son Ametler, que esdevendran un centre cultural a la barriada del Vivero; i un solar al nucli des Pil·larí on es construirà un equipament esportiu.

El regidor d'Urbanisme valorà com a molt positiva i necessària aquesta mesura per millorar equipaments.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.