algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Balears disposarà de 8 policies per rebre denúncies d'entitats veïnals

La prefectura vol evitar també que les bandes de lladres actuïn a Balears

Balears disposarà de 8 agents del Cos Superior de Policia que es coordinaran amb les entitats veïnals de Palma, Manacor, Eivissa, Maó i Ciutadella per actuar immediatament sobre delictes com els petits robatoris, la prostitució i la venda de droga a petita escolar i, si és possible, prevenir-los.

Així ho va explicar ahir el delegat del Govern, Ramon Socias, durant la presentació del nou programa de participació ciutadana del Cos Superior de Policia a les Balears. Socias va explicar el contingut d'aquesta iniciativa amb el delegat provincial del programa, Jaume Bergas, i el cap superior de la Policia estatal a Balears, Elicio Amez.

Bergas supervisarà la feina de set agents més que s'encarregaran d'atendre les denúncies i reclamacions de les entitats veïnals dels seus respectius districtes. En concret, aquests efectius actuaran a les comissaries palmesanes de Ponent, Centre i Platja de Palma i a les dels municipis esmentats anteriorment.

Segons va explicar Socias, «fins ara no hi havia una via i un protocol determinat per atendre les peticions (veïnals)». De fet, el delegat del Govern va avançar que a partir d'ara «cada districte tindrà el seu coordinador i tots tindran un coordinador general».

En definitiva, el delegat va assegurar que «aquest govern té clar que sense seguretat no hi ha ni llibertat, ni justícia, ni igualtat» i que «és molt important» que Balears preservi la imatge d'una destinació turística poc problemàtica.

Per la seva part, Amez va xifrar en «entre 400 i 500» els policies que cada dia patrullen el carrer i va avançar que la Platja de Palma serà una zona de vigilància prioritària aquest estiu. Respecte a l'onada de robatoris violents dins propietats privades que hi ha a Catalunya i el País Valencià, el cap superior de Policia també va avançar que «estam treballant perquè no s'estengui a Balears».

Pel que fa a la participació d'estrangers en aquest robatori i la vinculació que el diputat del PP, Àngel Acebes, va fer entre immigració il·legal i delinqüència, Socias va afirmar que el plantejament de l'exministre de José María Aznar «no té raó de ser» i «és lepenista» i va considerar que «faria un gran favor al país si passàs a una segona o tercera línia perquè l'únic que fa és crispar la societat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.