algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

El nou centre de salut del municipi estarà construït el març de 2007

L'edifici disposarà de 31 consultes i costarà 4,6 milions d'euros

J.SAMPOL.Felanitx.
Els veïns de Felanitx disposaran del nou centre de salut a partir del primer trimestre del 2007, segons les previsions del Govern i l'Ajuntament.

Així ho anunciaren el president del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas; la consellera de Salut, Aina Castillo; i les autoritats locals, encapçalades per la batlessa, Catalina Soler, que col·locaren ahir la primera pedra del futur centre de sanitari.

Aquest centre, que substituirà l'actual, ubicat a la vella estació enològica, inclourà 31 consultes i té un pressupost de 4,6 milions d'euros. El disseny del projecte és obra de l'arquitecte Caio Mattei.

Amb aquesta nova infraestructura, el Govern i l'Ajuntament felanitxer volen proporcionar als més de 15.000 habitants del municipi, entre els quals cal comptar els dels nuclis de s'Horta, Portocolom i Cas Concos, un centre que «s'adaptarà a les noves necessitats de la demanda».

Pel que fa a la ubicació de l'edifici, estarà situat al nucli urbà de Felanitx i la façana principal donarà al passeig de la República Argentina. A parer de les autoritats, aquesta localització és idònia per a l'accés al recinte, que comprèn 2.747 metres quadrats, repartits en una planta baixa (952 m2) i un primer pis (1.795 m2).

El nou immoble tendrà una àrea de consultes, una zona de tractament, un Punt d'Atenció Continuada, una Unitat d'Obstetrícia i una zona d'extracció de mostres.

Les 31 consultes, distribuïdes entre la planta baixa i la primera planta, es dividiran en generals, de pediatria, d'infermeria, d'urgències i de matrona.

El Punt d'Atenció Continuada (PAC) se situarà a la planta baixa per tal de garantir la independència d'horaris i evitar que coincideixin usuaris que presenten unes necessitats sanitàries diferenciades.

Per altra part, segons el Pla funcional, hi ha la possibilitat d'ampliar els recursos humans de l'actual centre de salut amb un metge, un pediatre, dues infermeres, un odontòleg i un higienista dental, a més de l'actual plantilla, integrada per 37 professionals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.