muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Els enderrocs de Majorica sepulten les darreres perles de la històrica fàbrica

Ahir començà l'enderrocament de les instal·lacions per construir-hi prop de 300 habitatges

69140
La imatge de les perles que quedaran sepultades. Les excavadores entraren ahir als solars de Majorica del centre urbà. Fotos: J.SOCIES.

J.M.S./J.S. Manacor.
Estava anunciat, era inevitable, tothom sabia que aquest moment arribaria però, malgrat tot, tal vegada algú mantenia un raig d'esperança. Però els temps canvien, no hi entenen de sentiments i ahir Manacor ho va viure en carn pròpia.

Les màquines excavadores començaren a enderrocar la històrica fàbrica de Majorica, un lloc on milers de manacorins i manacorines treballaren, un lloc que tota la ciutat sentia com a propi.

Ara, a banda de ferir els sentiments dels veïns, també es marca la fesomia urbana de Manacor. La illeta que envolten els carrers Pedro Riche, Mossèn Alcover, dels Creuers i via Majorica no serà la mateixa. En el lloc de la fàbrica s'hi construiran prop de 300 habitatges. De tots els edificis existents només en quedarà un dempeus que, paradoxalment, és el més antic: la coneguda com a caseta de Pedro Riche. És de propietat municipal i la Sala hi té previst obrir un museu de la perla.

Actualment, de la fàbrica de via Majorica només s'utilitza la nau d'exposició i visita per a turistes i curiosos i la zona de l'aparcament. La resta de màquines del procés de fabricació fou traslladat a una nau del polígon industrial.

Aquesta zona de visites i la zona d'aparcament d'autocars s'utilitzaran fins a finals de juny. De fet, Majorica havia d'abandonar de manera definitiva tota la fàbrica el passat mes de setembre però ho llogà a Rústic, empresa a la qual va vendre tota la illeta.

L'enderrocament és el final d'un cicle que començà l'any 1902 en què Majorica obrí la seva primera fàbrica a Manacor. Ha estat més d'un segle de perles que es començaren a desenfilar fa cinc anys i que ahir varen desaparèixer per sempre davall de les runes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.