nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

El municipi impulsa la unió de parelles per potenciar el català

L'objectiu és la integració i el coneixement de diferents cultures

Amb el lema «Per parelles», el departament de Cultura de l'Ajuntament de Manacor ha llançat un programa d'unió de parelles lingüístiques amb l'objectiu de potenciar la llengua catalana.

El programa d'intercanvi i voluntariat lingüístic pretén «crear un espai per relacionar-se i conèixer persones de tot el món per fomentar la llengua catalana», explicà la delegada de Cultura, Maria Antònia Mercant, qui va presentar el pla juntament amb els tècnics del departament.

Per dur a terme l'experiència, es crearà un grup de voluntaris catalanoparlants i un altre de persones que vulguin aprendre la llengua. Tot seguit es farà una trobada de presentació i s'instauraran les parelles que faran 10 encontres en què visitaran el mercat, aniran a festes tradicionals o realitzaran qualsevol altra activitat quotidiana. «El més important és que les persones parlin, independentment del tema».

La directora de la Fundació Antoni Maria Alcover, Magdalena Gelabert, explicà que aquesta fórmula d'intercanvi de conversació «és el més indicat perquè la gent que a vegades té por es llanci a parlar». A més «és útil per fomentar la integració i el sentiment d'arrelament social perquè cada llengua suposa una manera diferent de veure el món».

L'experiència està oberta a gent de tot el terme municipal. El termini d'inscripció conclou el 7 de juny i el dia 9 es realitza la primera trobada. Per fer la inscripció els interessats es poden adreçar al departament de Cultura de l'Ajuntament o les biblioteques de Porto Cristo o Son Macià.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.