algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El turisme espanyol creix un 52% i salva els quatre primers mesos d'enguany

Les Balears registren una caiguda de visitants alemanys i britànics

ELISA DOMÈNECH.Palma.
La tan anunciada recuperació turística no es deixa sentir encara pel que fa als principals mercats estrangers, l'alemany i el britànic, que registren caigudes de l'1'2 i el 5'2 per cent respectivament a Balears, en el balanç d'arribades dels primers quatre mesos de l'any, segons dades presentades pel conseller de Turisme, Joan Flaquer, elaborades pel Ministeri.

En aquest sentit, Mallorca és la més perjudicada, amb un descens dels britànics del 7'7 per cent i dels alemanys de l'1'7 per cent.

Per contra, Menorca presenta una recuperació en tots dos mercats que el conseller atribuí a la feina «molt important» realitzada per la Fundació Turisme de l'illa, que gràcies a acords com el signat amb l'aerolínia Air Berlin ha aconseguit incrementar el nombre de turistes alemanys un 441'1 per cent.

En el cas d'Eivissa i de Formentera, augmenta el nombre de britànics un 70'6 per cent i davallen els alemanys un 1'5 per cent.

L'informe de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) del Ministeri de Turisme assenyala que la caiguda en les arribades de turistes estrangers a Balears es produeix per setè mes consecutiu.

A Mallorca, només el turisme espanyol ha compensat les caigudes i ha aconseguit que el balanç final sigui d'un increment de turistes del 9'1 per cent el primer quadrimestre.

En aquest període han arribat a l'Illa 500.617 d'aquests visitants, un 52'6 per cent més que l'any passat. Aquesta pujada s'ha registrada també a Menorca, amb un 62'2 per cent, i a les Pitiüses, amb un 40'8.

Flaquer reconegué que el mercat estatal és el que lidera el creixement turístic en aquests primers mesos. Tanmateix, restà importància a les xifres de descens dels principals mercats emissors i afirmà que, «al final, acabaran recuperant-se tots».

El conseller de Turisme destacà a més a més el creixement global de les arribades, del 10 per cent, tot i que només estigui concentrat en el mercat espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.