algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

El president de Caeb preveu una alça en l'ocupació per a enguany

Afirma que la reforma laboral no tindrà gran incidència a les Illes

El president de Caeb, Josep Oliver, preveu una alça en la contractació enguany si les expectatives turístiques es mantenen segons les previsions i es produeix un allargament de la temporada.

Oliver féu aquestes declaracions durant la roda de premsa amb l'assessor de la Ceoe (Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials) en matèria laboral, Fabián Márquez, durant la qual afirmà que la reforma laboral no tindrà una «gran incidència» a Balears perquè molts dels aspectes que regula ja estan resolts a la comunitat autònoma.

Per la seva banda, Márquez es mostrà convençut que els contractes indefinits augmentaran gràcies a les bonificacions previstes en la reforma per incentivar aquesta modalitat. En aquest sentit, la vicepresidenta de Caeb, Isabel Ginard, recordà que a Balears ja s'incentivà aquesta reconversió de contractes temporals en estables fa uns anys.

L'expert de la Ceoe considerà que l'acord assolit per patronals, sindicats i Govern central és «un bon instrument», que ha aconseguit l'equilibri entre les peticions d'uns i altres tot i deixar alguns temes importants oberts, com la negociació col·lectiva. Tanmateix, afirmà que a Espanya l'acomiadament continua sent «caríssim», però que almenys s'havia aconseguit que la reforma no suposàs menys flexibilitat per a l'empresariat.

Márquez destacà algunes de les millores introduïdes en matèria de regulació de les contractes i subcontractes, entre les quals l'obligació de les societats principals de tenir un registre de subcontractades, o en matèria de fixos discontinus.

Sobre aquest darrer aspecte d'especial rellevància a les Illes, i en especial en el sector de l'hostaleria, Oliver afirmà que els convenis col·lectius també han resolt a Balears les exigències en aquesta matèria de sindicats i patronals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.