nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
18°

Garí fa fotos de documents municipals després que es prohibís fer-ne fotocòpies

El regidor del grup mixt i el PSOE anuncien que emprendran accions legals

72888
Francesc Garí treu fotografies dels documents sota la mirada del socialista Sebastià Burguera. | J.M.SASTRE.
El regidor del Grup Mixt de l'Ajuntament de ses Salines, Francesc Garí, va treure fotografies amb la seva càmera digital d'expedients i factures del registre després de ser-li prohibit, via decret de Batlia, sol·licitar fotocòpies de documentació pública.

Garí i els regidors del PSOE Sebastià Burguera i Antoni Perelló anaren ahir a l'Ajuntament i sol·licitaren el registre d'entrada i de sortida. Els regidors el consultaren i demanaren a la funcionària si podien fer fotocòpies. La resposta, com ja esperaven, fou negativa. Davant aquesta situació, Garí va treure la seva càmera i començà a fotografiar diferents documents. La treballadora municipal l'advertí: «Això crec que no ho pots fer». Garí contestà: «Idò crida la batlessa». La funcionària començà a cercar el telèfon de Maria Bonet, però finalment no li telefonà i digué que ja la posaria després al corrent del que havia succeït.

En acabar de fer les fotografies, Garí declarà a aquest diari que «el decret de batlia diu que no podem fer fotocòpies, no diu res de fotografies».

Tant Garí com Perelló coincidiren a indicar que «l'única cosa que reclamam és la normalitat democràtica que hi havia hagut fins ara. Com a representants del poble tenim dret a conèixer i a tenir la documentació per fer el control del govern», apuntà Perelló.

El socialista recordà que «abans veníem i fèiem fotocòpies de tot. Després ens digueren que les havíem de demanar per escrit i ara ni això. L'única cosa que podem fer és venir, consultar i prendre notes». «Sembla que tenen coses per amagar; fins ara havia regnat la convivència mínima».

Els tres regidors anunciaren que emprendran accions legals contra el decret de Batlia. La primera passa serà fer un recurs d'alçada a la Sala i després dur el cas als jutjats.

Es mostraren convençuts que els tribunals els donaran la raó i recordaren el cas d'Eberhard Grosske a Palma o un de l'Ajuntament de Campos on «es visqué aquesta mateixa situació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.