algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La vila retorna a l'època medieval amb un gran mercat i espectacles

Milers de persones gaudiren al carrer de les animacions itinerants

Capdepera es vestí ahir de gala i retornà a l'època medieval amb un excel·lent mercat i espectacles itinerants pels carrers que donaren color i alegria a la festa. Milers de persones ompliren el poble, que estava totalment engalanat per a l'ocasió, des d'escuts de fusta fins a banderes i cintes de colors.

De bon matí s'inaugurà el mercat medieval amb una cercavila i un pregó de benvinguda per tots carrers del centre històric i del castell, amb músics, malabaristes, un comte desmemoriat i la guàrdia reial. No hi faltà tampoc el carro del «matasanos» i una animació itinerant amb diversos personatges com ara els bàrbars i el Lazarillo.

A més, els carrers acolliren més de 150 expositors artesanals que oferien productes de tota casta. Des de formatges i embotits, fins a dolços, roba i elements de decoració propis de l'època. Ja dins l'horabaixa, hi hagué dansa oriental i l'espectacle de La dama encantada, una llegenda que explica com en un país llunyà un dolent bruixot es va enamorar de la promesa del rei i va utilitzar els seus encanteris per separar-los. A la nit, tengué lloc la cercavila nocturna amb el Diable, el seu seguici, músics i diversos personatges de la nit que deambularen per tot el mercat.

Amb tot, el poble de Capdepera s'abocà amb la festa participant en tots i cada un dels actes, a més d'engalanar les seves cases. El poble fou un anar i venir de gent des de bon matí fins ben passada la mitjanit. Una nova empresa s'ha encarregat enguany de l'organització de tota la festa i val a dir que els gabellins valoraren molt positivament els aspectes nous que s'hi han introduït.

S'ha de recordar que avui diumenge té lloc el segon dia del mercat medieval, que inclourà més actuacions i sorpreses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.