algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

Font vol que Madrid declari dos nous parcs nacionals i ampliï el de Cabrera

Una comissió bilateral estudiarà els àmbits de ses Salines d'Eivissa i el nord de Menorca

57004
Cabrera és en aquests moments l'únic parc nacional que existeix a les Illes.

El Govern balear pretén que l'Executiu central ampliï la Xarxa de Parcs Nacionals (PN) de les Illes.

De fet, el Consell de Govern que va tenir lloc ahir instà Madrid a constituir una comissió bilateral que estudiï la possibilitat de declarar PN els àmbits de ses Salines d'Eivissa i Formentera i el nord de Menorca. A més, se sol·licita l'ampliació del ja existent a Cabrera.

El conseller de Medi Ambient, Jaume Font, advertí que abans d'aquesta eventual declaració s'ha de definir l'àmbit d'actuació i dels usos compatibles amb la conservació que es podran dur a terme en aquests llocs. Tanmateix, també recordà que s'hauria de cercar el consens amb el propietaris de finques privades afectades pels espais referits, amb els ajuntaments i amb els consells.

Un altre aspecte a tenir en compte és la dotació econòmica que hauria d'acompanyar el traspàs dels futurs parcs. En aquest punt, Font manifestà que abans de fer previsions pressupostàries és imprescindible conèixer de quina superfície estam parlant.

Precisament ahir, la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, anuncià -sense concretar cap data- que entre els pròxims parcs nacionals que es transferiran a les comunitats hi figura el de l'arxipèlag de Cabrera, declarat l'any 1991 amb una superfície de 10.000 hectàrees.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, tant Narbona com la vicepresidenta primera del Gabinet de Rodríguez Zapatero, María Teresa Fernández de la Vega, donaren compte de l'aprovació de l'avantprojecte de llei de la Xarxa de Parcs Nacionals.

De la Vega destacà que aquests espais d'especial i màxima protecció són «allò més valuós del patrimoni natural espanyol». Així mateix, assegurà que es tracta d'indrets «que ens identifiquen i amb els quals ens identificam».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.