algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Madrid invertirà 54'4 milions en modernització de regadius a Balears

La ministra Espinosa clausurà a Palma el congrés nacional de regants

El Ministeri d'Agricultura invertirà 54'4 milions d'euros a Balears per a l'execució de les obres urgents previstes en el Pla de Xoc per a la millora i consolidació de regadius amb l'objectiu principal d'estalviar aigua.

La ministra d'Agricultura, Elena Espinosa, anuncià a Palma aquesta inversió després de signar l'acord que encomana la gestió d'aquestes accions a l'empresa TRAGSA i que està previst que estiguin finalitzades el 31 de desembre de 2007.

Els 12 projectes aprovats a Balears afecten 1.390 pagesos i una superfície total de 2.145 hectàrees. La ministra destacà la importància d'aquest projecte, al marge del conveni que preveu una inversió de 113 milions amb el mateix objectiu a les Illes, perquè suposa la modernització del sector agrícola, l'ús eficient de l'aigua i l'acostament dels agricultors a les noves tecnologies.

Per altra banda, Espinosa clausurà també el XI Congrés Nacional de Comunitats de Regants, que es duia a terme a Palma des de dimarts i que reuní un miler d'agricultors de tot l'Estat.

La ministra insistí en la necessitat de modernitzar els reguius per garantir-ne la supervivència i subratllà l'esforç del Govern socialista per invertir en l'agricultura de reg.

Tanmateix, la consellera d'Agricultura, Margalida Moner, demanà a la ministra una ampliació del conveni d'inversió conjunta en sistemes d'ús agrícola d'aigües residuals depurades.

En la seva intervenció, el secretari general de Territori i Biodiversitat, Antonio Serrano, destacà la importància d'elaborar plans de sequera de les conques hidrogràfiques i va ser escridassat després de destacar la gran inversió estatal per pal·liar la manca d'aigua. La ministra més tard atribuí aquesta reacció dels regants, no ha una crítica sinó a una mala interpretació de les paraules de Serrano.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.