algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Balears rebrà 4'3 milions d'euros per finançar l'educació de 3 a 6 anys

El conseller Fiol considera «una bona notícia» l'aportació del Ministeri


Balears rebrà 4'3 milions d'euros per finançar l'educació infantil entre 3 i 6 anys, segons varen acordar ahir el Ministeri amb les comunitats autònomes. En opinió del conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, aquests doblers «vendran a millorar» el pressupost del curs 2007-2008, i «és una bona notícia».

Així ho va manifestar Fiol en acabar la Conferència Sectorial d'Educació en què també es va ratificar el calendari d'implantació de la Llei Orgànica d'Educació (LOE).

El conseller va qualificar de positiva la reunió de les comunitats autònomes amb la ministra d'Educació, Mercedes Cabrera, qui ahir va presidir la seva primera conferència sectorial d'ençà que va ser designada per substituir María Jesús Sansegundo.

Fiol va destacar el «pràcticament» consens en què es va arribar sobre el repartiment entre les comunitats autònomes dels fons destinats a l'educació infantil de tres a sis anys i va destacar que l'important és que «arriben recursos que vindran a millorar-la».

Va recordar que el Govern balear ja està finançant aquest tipus d'educació amb recursos propis i va assenyalar que la quantitat assignada només servirà per finançar al voltant d'un 10 per cent de la despesa total, encara que va insistir que es tracta d'un bon acord per a les Illes.

Fiol va indicar també que Balears va ser pionera a finançar l'educació infantil i va assenyalar que «si parlàssim aquí com parlen alguns de vegada quant a deute històric, estaríem parlant de molts doblers», encara que «aquest no és el plantejament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.