algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Ausbanc vol dimissions i ajuts pels afectats de l'estafa filatèlica

L'entitat ha fet un decàleg d'actuacions per alleujar les víctimes

El delegat de l'Associació d'Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc) a Balears, Carlos Hernández, demanà ahir dimissions en el Ministeri de Sanitat i Consum per la presumpta estafa d'Afinsa i Fórum Filatélico, així com ajuts econòmics, fiscals i psicològics del Govern central a les víctimes.

Hernández presentà un decàleg de propostes elaborat per l'Associació per alleujar la situació dels afectats pel que qualificà de «la major estafa de la història de l'Estat», de la qual s'estima que hi ha 350.000 víctimes, de les quals 4.000 són a Balears.

Hernández demanà la dimissió del subsecretari d'Estat de Sanitat i Consum, Fernando Puig de la Bellacasa, i de la directora del Institut Nacional de Consumo, Àngeles Heras, i demanà que es deixi de tractar els damnificats com «especuladors» i «cobdiciosos» en els mitjans de comunicació.

A més, el delegat d'Ausbanc a Balears qüestionà, l'actuació d'Hisenda per haver aixecat acte de les previsions de fons que va dur a terme Afinsa per assumir els compromisos amb els clients.

Hernández reclamà a Madrid que doni ajuts econòmics a les víctimes, perquè aquestes no són «menys que una pedra tacada de vernís» i perquè d'aquesta forma actuaria l'Administració si es tractàs dels damnificats d'una catàstrofe natural.

Ausbanc tramita personar-se en el procediment del concurs de creditors d'Afinsa i Fórum Filatélico, proposa a més en el seu decàleg que el Govern aclareixi la situació fiscal dels afectats.

Sol·licità la creació d'un jutjat específic pel cas, amb la finalitat de garantir un judici ràpid i que si els 350.000 estalviadors han estat objecte «d'una estafa piramidal» ningú cobri «ni un euro» fins que ho hagin fet els afectats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.