muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

El Consell obre una oficina per assesorar pobles i empreses sobre el reciclatge d'enderrocs

Manacor disposa des d'ahir d'un punt d'atenció del Pla de residus de construcció i demolició

El Consell de Mallorca obrí ahir les portes del Gabinet d'Inspecció de residus a Manacor, dependent de la Conselleria de Cooperació Local, que desenvoluparà les funcions comarcals d'inspecció, control i seguiment de la gestió de residus de construcció, demolició, voluminosos i pneumàtics. A l'acte hi era present la consellera de Cooperació, Catalina Julve.

Aquest punt exercirà les funcions de conscienciar i informar els ajuntaments i les empreses de la construcció i els transports sobre l'aplicació correcta del Pla director sectorial per a la gestió d'aquestes restes. Així, el nou servei treballarà amb els ajuntaments assessorant-los en l'adaptació del seu procediment de llicències d'obra i duent a terme sessions informatives adreçades a empresaris del sector de la construcció dins l'àmbit municipal.

En el torn d'intervencions, el director insular de Residus, Guillem Riera, afirmà que «reciclant aquests residus aconseguim una ecograva, un àrid reciclat que es reutilitzarà de nou per a la construcció. D'aquesta manera evitarem l'obertura de més pedreres». El batle, Antoni Pastor, assegurà que «ens mostram implicats en aquest nou model de gestió, ja que és un problema de tots».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.