algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

Acusen de 3 delictes els responsables de l'abocament de Son Anglada

El fiscal veu infraccions contra medi ambient, salut i desobediència

El fiscal de Medi Ambient, Adrián Salazar, ha traslladat al titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Palma les diligències obertes per l'abocament incontrolat de residus al solar de Son Anglada en apreciar l'existència de tres suposats delictes.

El fiscal, després d'investigar durant diversos dies l'ocorregut en aquest solar i estudiar un informe elaborat per agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil, veu indicis de la comissió de delictes contra el medi ambient, la salut pública i desobediència a l'autoritat. Aquest últim es refereix a la ruptura del precinte del solar de Son Anglada que havia ordenat l'Ajuntament de Palma, amb suport judicial.

El Ministeri Públic centra les seves diligències prèvies en diversos aspectes que, si es confirmen, podrien ser constitutius de greus infraccions penals. Un d'ells és el caràcter, naturalesa i extensió dels abocaments. També, s'ha de verificar si hi ha hagut algun tipus de responsabilitat als generadors dels residus, amb especial incidència a l'hospital de Son Dureta i, finalment, si ha existit desobediència a l'autoritat per la retirada del precinte.

El cas serà investigat pel titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Palma, Juan Ignacio Lope Sola, perquè en ell va recaure la denúncia per desobediència a l'autoritat.

Respecte dels tasts, la Fiscalia encara no ha rebut el resultat de les proves realitzades per la Conselleria de Medi Ambient, necessàries per comprovar si s'ha produït una contaminació del terra.

L'abocament de residus al solar inclou uns 200 metres quadrats, i part de la seva procedència és atribuïda a l'hospital Son Dureta. Aquest centre hospitalari va mantenir, fins el febrer d'aquest any, un contracte amb l'empresa presumptament responsable de l'abocament de Son Anglada, Adalmo, per a la retirada de vidre i envasos buits de medicaments, també de vidre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.