nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Narcos de Son Banya cerquen un altre implicat en el robatori per venjar-se'n

Les forces de seguretat han pogut constatar que el principal sospitós del cop ha fugit a Granada

61522
Més d'una dotzena d'implicats han estat detinguts després del robatori d'1.200.000 euros.

J.J./P.M. Palma.
Son Banya és un polvorí. 'Narcos' del poblat porten setmanes darrere la pista del tercer implicat en el robatori d'1.200.000 euros per «passar comptes». Les forces de seguretat, per la seva part, també estan seguint el fugitiu, que ha estat localitzat a Granada. Sens dubte per ell seria millor que el trobassin els segons.

El sonat robatori fou obra de tres persones: un espanyol, una hongaresa i un tercer implicat, l'únic que aconseguí fugir. Dos d'ells pujaren a un taxi amb part dels diners i a l'altre li donaren cobertura perquè es refugiàs en un hotel de Santa Ponça. Després de l'assalt es desencadenà una onada de represàlies indiscriminades, segrests, tortures i interrogatoris clandestins. Un a un han anat caient més d'una dotzena d'implicats (en el robatori i en les revenges posteriors), però ni la Policia, ni la Guàrdia Civil, ni de bon tros els narcotraficants n'han trobat l'últim autor material. De les diligències policíaques se sap que el fugit sortí de l'Illa en direcció a Granada, on sembla que té família.

De manera paral·lela, el Grup d'Atracaments de la Direcció continua amb les gestions per identificar els que participaren en les pallisses i amenaces, i fa uns dies foren arrestats dos fills de la Paca: Chirri i Chencho. La dona del Moreno també ha estat detinguda per aquest motiu. Els tres acusats passaren ahir a disposició judicial i els deixaren en llibertat amb càrrecs. En les declaracions efectuades per les víctimes de les agressions sortiren a col·lació aquests tres noms i per aquest motiu la Policia els arrestà. Ahir als jutjats de Via Alemanya acudiren alguns familiars de la Paca per interessar-se per la sort de Chirri i Chencho.

El botí milionari estava ocult en un zulo excavat en un hort del Moreno, limítrof amb el poblat. Era, suposadament, una fortuna provinent del narcotràfic i estava sepultada molt a prop de les quadres de cavalls. Algú filtrà l'amagatall, però el robatori estava condemnat a descobrir-se aviat. Fonts properes al poblat relataren que no era l'únic zulo existent a Son Banya i que era una pràctica habitual enterrar sumes molt elevades de diners. Després una part servia per pagar grans quantitats de droga i una altra s'ocultava en caixes de seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.