nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Els pares d'alumnes convoquen una diada en defensa de l'escola pública

L'acte es desenvoluparà diumenge que ve al parc de la Mar

B.P.Palma.
La Federació de Pares i Mares d'Alumnes de Mallorca (FAPA) ha convocat per diumenge que ve la IV Diada en Defensa de l'Escola Pública, que serà al parc de la Mar de Palma.

Enguany la Diada, que reclama una educació pública de qualitat, inclusiva i igualitària, tindrà com a teló de fons el malestar creat que per algunes mesures del Govern autonòmic que, segons la FAPA, van en direcció contrària als objectius que té plantejada la seva associació.

Fonts relacionades amb el sector educatiu i sindical han explicat a Diari de Balears que aquesta edició farà atenció a l'esborrany del decret de trilingüisme, que l'entitat ha descrit com a introductor d'elements discriminatoris entre l'alumnat segons el centre on es realitzen els estudis.

Així mateix, es preveu que es contesti el pla que subvenciona la creació i l'ampliació de nous centres privats a l'Illa.

Recentment, el Consell Escolar autonòmic reclamà de manera unànime al Govern que la introducció de l'ensenyament d'una tercera llengua tingués un caràcter general i que no fos a costa de l'horari dedicat a la llengua catalana.

L'STEI, Comissions Obreres i la UGT havien anunciat mobilitzacions contra el decret però, segons les fonts, sembla que, de moment, i a l'espera d'una resolució de la Conselleria, se sumaran diumenge a la convocatòria realitzada per la Federació de Pares i Mares d'Alumnes.

Per la seva banda, l'OCB també està a l'expectativa de la decisió final que adopti el conseller d'Educació i Cultura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.