algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

Un estudi de la UIB qüestiona l'eficàcia del màrqueting turístic a les Balears

La pràctica esportiva i les atraccions específiques no són entre les prioritats dels clients

80444
Jaume Garau està realitzant la seva tesi doctoral sota la direcció de Carles Manera. | SEBASTIÀ AMENGUAL.

El marquèting turístic, les campanyes de promoció, tenen una escassa eficàcia en el mercat turístic balear, segons un estudi de Jaume Garau Taberner, professor del Departament d'Economia Aplicada de la UIB, les conclusions, encara provisionals, del qual avança Diari de Balears.

Garau treballa en l'elaboració d'un sistema d'indicadors de competitivitat turística que permeti establir amb claredat els punts forts i els punts dèbils de les Illes davant altres destinacions competidores. L'estudi es realitza a partir d'enquestes a turistes (de moment, en temporada baixa) i indica l'escassa o nul·la repercussió que han tengut les campanyes de promoció realitzades als seus països.

Aquesta tendència ha estat estudiada en altres destinacions consolidades, com el Carib, per al qual ja existeixen conclusions fermes que demostren la decreixent rendibilitat de les inversions publicitàries en el mercat turístic.

L'estudi de Garau trenca amb molts de tòpics que ocupen un gran espai en el debat polític i mediàtic. Així, per exemple, les persones que passen uns dies de vacances a les Balears valoren molt poc les «atraccions específiques destinades al turisme», com podrien ser, per exemple, els parcs temàtic.

Així mateix, la pràctica esportiva figura sempre entre les darreres motivacions del visitants de l'Arxipèlag.

Garau ha constatat l'escassa utilitat de l'Enquesta de Despesa Turística per mesurar la competitivitat de les Balears davant altres destinacions turístiques de la Mediterrània. L'indicador de satisfacció és sempre molt elevat, superior al 90%, sigui on sigui que el client ha passat les seves vacances.

L'economista explica que sense indicadors vàlids no es podran acarar els reptes plantejats per les noves tendències en el mercat turístic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.