nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
19°

Més de 80 col·legis participen en la XXII Trobada d'Escoles a Sineu

Durant la jornada d'ahir es reivindicà l'ensenyament en català

La plaça des Fossar de Sineu serví ahir d'escenari per a la celebració de la XXII Trobada d'Escoles Mallorquines, en la qual participaren més de 80 centres de l'Illa.

L'acte reivindicatiu el posà la portaveu del Moviment d'Escoles Mallorquines, Elisabet Abetyà, quan llegí el seu manifest, amb el qual deixà clar que «la trobada ha servit per unir totes les veus i dir que volem aprendre en català i reclamar a tots els poders públics la seva part de responsabilitat en aquest tema».

A més, Abetyà criticà les mesures preses pel conseller d'Educació, Francesc Fiol, pel que fa a aquesta qüestió i digué que «a Mallorca el català ha de ser la primera llengua perquè és la nostra. Volem aprendre altres llengües, però el primer que hem de fer és estimar la nostra per poder estimar les altres».

La portaveu del Moviment d'Escoles Mallorquines ressaltà que «ara el català està més arrelat i obert que mai i l'ensenyament en català no pot anar cap endarrere, només cap endavant».

Elisabet Abetyà digué aquestes paraules després que s'acabassin els tallers que més de 500 alumnes de diferents escoles de tot Mallorca realitzaren durant ahir dematí.

La plaça des Fossar s'omplí de creativitat. Dibuixos, murals i escultures de fang s'exposaren per les parets després que fossin confeccionats pels al·lots dels diferents centres que prengueren part en la trobada. Cap al migdia el grup d'animació infantil s'encarregà de posar la nota de divertiment, i petits i grans ballaren al so de les cançons més conegudes.

El dia acabà amb la trobada de Corals de Mallorca a la mateixa plaça des Fossar de Sineu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.