nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Costes permeté a Barceló ocupar el domini públic amb les obres il·legals ja en marxa

La Demarcació allargà també el permís quan els fets ja havien estat denunciats

104446
Imatge general de l'Hotel Barceló Cala Viñas, que ha estat reformat de forma integral sense disposar de llicència.

LL.P./P.A.M.Calvià.
Les obres d'ampliació, reforma i remodelació integral de l'Hotel Barceló Cala Viñas, que durant les darreres setmanes s'han vingut executant de forma il·legal amb el vistiplau de l'Ajuntament de Calvià (que sabia per les denúncies de veïns, Policia Local i Guàrdia Civil que s'estaven realitzant disposant només d'unes llicències d'obra menor, entre d'altres irregularitats), han suposat també l'ocupació il·legal de la zona de domini públic marítim terrestre que afecta la línia de costa on es troba l'esmentat establiment hoteler.

Així es desprèn de la pròpia autorització que Demarcació de Costes a les Illes Balears atorgà per aquest motiu a la petició realitzada per Barceló Hoteles Mediterráneo S-L. «Per a la circulació de vehicles per la platja per realitzar la càrrega i descàrrega del material d'obra així com la retirada d'enderrocs, a causa de les obres de recuperació i embelliment de les zones verdes i accessos a la platja annexos de l'Hotel Barceló Cala Viñas».

Aquesta autorització no fou atorgada fins al 3 d'abril, precisament el mateix dia en què una patrulla del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) interposà una denúncia contra Barceló Hoteles Mediterráneo S.L. per «realitzar treballs dins de la zona de domini públic marítim terrestre sense les pertinents autoritzacions», a més de constatar que es realitzaven «reformes sense estar en possessió de la llicència d'obra major». A la denúncia, acompanyada d'un extens informe tècnic fotogràfic, se subratlla que quan es requeriren les autoritzacions de l'Ajuntament de Calvià i de la Demarcació de Costes per a la llicència d'obra major i l'ocupació del domini públic, respectivament, als responsables de les obres presents en el moment, aquests no disposaven d'elles, manifestant «haver presentat davant dels esmentats organismes la sol·licitud d'aquests requisits».

Aquesta denúncia, recordant a més que fou realitzada el passat 3 d'abril, va ser remesa per la Guàrdia Civil al cap de la Demarcació de Costes a les Balares, Víctor M. Torres, i al batle de Calvià, Carlos Delgado, per ser les «autoritats competents» en el cas.

Així es desmenteixen les afirmacions realitzades per aquestes dues institucions des que el passat 30 d'abriDiari de Balearsdenuncià públicament aquests fets, tant per les obres sense la corresponent llicència com per l'ocupació del domini públic de Cala Vinyes.

En el cas de la Demarcació de Costes, i a través de la Delegació de Govern, s'ha insistit durant 10 dies a aquest diari que l'ocupació de domini públic s'havia fet comptant i complint amb la seva autorització, oblidant que aquesta es donà almenys 12 dies després de la primera denúncia (d'un total de deu) que feren tant la Policia Local com la Guàrdia Civil.

A més d'atorgar una primera autorització a unes obres il·legals que ja havien començat i sense comprovar la seva adequació a la petició rebuda, Demarcació de Costes continuà la seva singular actuació davant aquests fets prorrogant l'autorització, prèvia petició de la cadena hotelera Barceló, el passat 5 de maig, cinc dies després que aquest diari revelàs les il·legalitats comeses a Cala Vinyes, i desmentint-ho tot al mateix temps a través de la Delegació de Govern. Afegint més contradiccions a la seva actuació, Costes no va donar registre de sortida a aquesta pròrroga fins abans d'ahir (quan el document li havia estat requerit insistentment per DdB) i acabant el termini de l'esmentada pròrroga ahir mateix.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.