muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Miquel Nadal, candidat a batle de Palma per UM

La militància l'aclama i la presidenta Munar el presenta com a 'futur batle'

91434
Miquel Nadal i Maria Antònia Munar, al centre, envoltats de militants i dirigents de la formació nacionalista. | T.AYUGA.


Unió Mallorquina ja té candidat a batle. L'Assemblea de Palma de la formació nacionalista proclamà ahir Miquel Nadal com a cap de llista a l'Ajuntament. I ho va fer sense reserves, ja que dels 478 afiliats que votaren, 471 ho feren a favor i cinc en blanc. També es produïren dos vots nuls.

L'actual coordinador d'UM a Ciutat i vicepresident del Consell de Mallorca assegurà, davant les més de 700 persones que omplien el Conservatori de Música, que ara es tracta de «fer a Palma el mateix que hem fet als pobles de l'illa on governam». D'aquí el seu primer lema: «I Palma també».

L'objectiu, continuà Nadal, és treballar per una Palma «més amable, més neta i més segura». Per assolir aquest repte, l'aspirant vol implicar tothom -és a dir, els més de 900 afilats que el partit té a la capital balear-. El candidat anuncià que visitarà les barriades i mantindrà una reunió setmanal amb els ciutadans.

El «número 2» de l'organització observa que a Palma es governa «amb prepotència i sense escoltar la gent». Tanmateix, al·ludí a les mancances d'infraestructures que pateixen distintes barriades. Com a exmple explicà que els pobles tenen un poliesportiu, una piscina i una biblioteca cada 3.000 i, en canvi, hi ha àrees de Ciutat que amb 30.000 residents no disposen d'aquests equipaments.

Nadal vol comptar amb els veïns per fer propostes de solució. De fet, el cap de llista obrirà una pàgina web i habilitarà un telèfon mòbil perquè els palmesans puguin fer suggeriments. El cap de llista proclamat aposta per una Palma oberta cap a la mar. En aquest punt avançà el que ja es pot considerar la seva primera proposta electoral: el soterrament del passeig marítim.

El candidat reconegué la feina d'anteriors candidats com Jeroni Albertí o Ferrán Trujillo i de militants com Matias Barón, Nicolau Tous o Xisco Buils.

Una vegada finalitzada l'al·locució de Nadal agafà la paraula la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, que presentà el candidat com el «futur batle de Palma».

En opinió de la màxima mandatària del Consell, Nadal reuneix totes les condicions necessàries per ser el pròxim primer edil.

En aquest sentit el definí com a «intel·ligent i preparat». Tanmateix, la presidenta recordà que Nadal s'afilià al partit en un moment difícil, «just quan Cañellas acabava de destituir-me».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.