muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Una dona denuncia a Palma dos metges per no detectar-li un càncer

Li extirparen un pit i reclama 180.000 euros d'indemnització

«M'estim més estar sana i a la presó que malalta i al carrer». Així de taxativa es mostra Josefina, una exreclusa del centre penitenciari de Palma a qui dos metges varen trigar any i mig a diagnosticar-li un càncer de mama que va estar a punt d'acabar amb la seva vida.

Josefina, que complia una condemna per narcotràfic, va començar a notar molèsties al pit l'abril de 2004. Per aquesta causa va decidir recórrer a dos metges que treballaven per al centre penitenciari. «Em van dir que no tenia res de res i que no em preocupàs, malgrat el fet que els vaig explicar que tenia molts antecedents de càncer a la meva família», explica Josefina. Les molèsties anaven en augment i les seves visites al metge van prosseguir. Al cap de més d'un any d'haver començat a sentir símptomes li van realitzar una mamografia per la qual van assegurar haver detectat només un quist de greix. No obstant això, li varen practicar una biòpsia que va confirmar els seus pitjors pronòstics: un càncer de mama d'un any i mig amb un nòdul de set centímetres que s'havia estès ja fins a l'axil·la esquerra.

Al cap de poques setmanes a Josefina li van aplicar l'article 92 del Codi Penal, cosa que li va permetre sortir de la presó en tenir una greu malaltia. La seva única alternativa va ser l'extirpació del pit, en el qual li van detectar 10 ganglis infectats.

«No denuncii la presó ni els seus funcionaris, entre els quals tenc grans amics, sinó la inhumanitat de dos metges», assegura.

Els lletrats que s'ocupen de la defensa, Carmen i Miquel Àngel Cardell, han denunciat per civil els metges, als quals reclamen una indemnització de 180.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.