lluvia ligera
  • Màx: 14°
  • Mín: 12°
15°

Televisió de Mallorca, en marxa

La cadena, íntegrament en català, neix amb vocació de «proximitat»

76268
La Televisió de Mallorca ja és una realitat. | JAUME MOREY.

La Televisió de Mallorca arrancà ahir les seves emissions en proves pel canal 28 de la UHF i amb el suport de tots els partits representats al Consell, institució impulsora d'un canal íntegrament en català i que neix amb vocació de «proximitat». Fou a les 20.20 hores quan la presentadora Catalina Noguera inicià el primer informatiu de la cadena, l'únic programa que oferirà de moment.

Hores abans, la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, visità les instal·lacions de la televisió -el plató i les oficines situades a dos edificis del polígon de Son Castelló- acompanyada per representants de tots els partits de l'oposició, que integren el consell d'administració i el consell assessor.

Precisament les paraules «consens» i «unanimitat» es repetiren en el discurs de Munar, en el del director general, Antoni Moragues, i en el de la presidenta ocasional d'aquesta societat, la consellera d'EU-EV Marilena Tugores. També coincidiren a defensar la vocació de «proximitat» amb què neix el nou projecte, a ressaltar que tota la programació es faci en la llengua pròpia i a reconèixer el paper que les televisions locals han tengut en la seva creació.

«Serà una televisió d'aquí i per a gent d'aquí», recalcà Munar, qui també advertí que no competirà amb les altres cadenes públiques i privades perquè «sabem les nostres limitacions». La presidenta desitjà que sigui «una televisió feta amb el cor», que defensi la llengua, la cultura, la història i les tradicions pròpies, i que serveixi també com a «homenatge» a les televisions locals que ara han de desaparèixer. «Volem que sigui una televisió que enamori tots els mallorquins, que tots s'hi sentin identificats, independentment del seu color polític».

Fins al setembre, mentre durin les emissions en proves, la Televisió de Mallorca oferirà diàriament un informatiu d'una hora de durada a les 20.20 hores, que es repetirà dues vegades l'endemà. A partir de juny, la programació s'ampliarà una hora més amb altres programes d'actualitat i, quan sigui possible, es farà una desconnexió setmanal amb les 12 televisions locals que han possibilitat la seva creació: Andratx, Alaró, Binissalem, Consell, Felanitx, Lloseta, Palma, Petra, sa Pobla, Sencelles, Son Servera i Vilafranca.

Quan s'iniciï l'emissió definitiva, coincidint amb la Diada de Mallorca del 12 de setembre, la programació s'ampliarà amb espais elaborats per productores externes mallorquines. La Televisió de Mallorca té actualment una plantilla de vint persones, entre tècnics i periodistes, i dispoa d'un pressupost d'11 milions d'euros per al primer any. Fins a finals de mes no coneixerà les ofertes que s'han fet per ubicar-ne la seu definitiva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.