muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Balears té la xifra més alta que mai de reserves d'alemanys per a l'estiu

Les dades registren augments respecte 2005 de fins al 22 per cent

Els touroperadors alemanys Thomas Cook i TUI asseguren que Balears no havia tingut mai tantes reserves per l'estiu com en aquesta temporada, de fet els increments respecte l'any passat arriben al 22 per cent en el cas del primer i superen els dos dígits en el cas del segon.

Aquests importants creixements que auguren una de les millors temporades turístiques dels darrers anys s'atribueixen no només als esforços realitzats pel sector, sinó també a factors exteriors.

Els responsables dels majoristes alemanys reiteraren que els problemes de terrorisme, grip aviària i el conflicte amb les caricatures de Mahoma han provocat la recessió a destinacions competidores com Turquia i Egipte. En aquest sentit, tornaren a recordar que les Illes han d'estar preparades per enfrontar-se a la recuperació d'aquests països.

En tot cas, per ara la crisi de Turquia ha fet que en el cas de Thomas Cook uns 90.000 turistes hagin canviat les seves reserves cap Balears per aquesta temporada. Les seves previsions són de dur a les Illes entre 1,7 i 1,8 milions de persones.

El director per Europa Central de Tui, Volker Böttcher, afirmà que les Illes són una de les destinacions més rendibles, perquè la majoria de vendes es fan amb preus de catàleg.

Tot i així, la fórmula de l'early booking, que dóna descomptes per reserves anticipades ha estat un dels motius de l'increment de reserves en els mesos de maig i juny.

El seu homòleg a Tui, Peter Frankhauser, recomanava «disciplina» en els preus hotelers. Sobre aquest aspecte declarava que la crisi dels anys 2002 i 2003 a Balears no es va deure només a la situació política, sinó que «érem cars i no teníem el millor servei». Afegia que amb la recuperació de les destinacions competidores de les Illes i com a conseqüència del gran augment de places hoteleres a la Mediterrània, es pot preveure una guerra de preus.

Per altra banda, entre els punts dèbils de Balears, Tui apuntava a l'alta estructura de despeses i a l'antiguitat de part de les infraestrutures hoteleres. Per això, demanava que els establiments continuïn amb l'adaptació a les exigències de mercat i millori la comunicació exterior dels avantatges de la destinació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.