muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els serveis de comares de l'Ib-Salut atengueren quasi 57.000 visistes

A Atenció Primària de Mallorca hi treballen 51 professionals

Els serveis de comares d'Atenció Primària de Mallorca varen realitzar durant el passat 2005 quasi 57.000 visites, fet que representa una important activitat si es té en compte que hi ha 51 d'aquests professionals en el servei.

Aquests serveis estan integrats dins de les 12 unitats d'Atenció a la Dona que estan repartides pels diferents centres de salut de Mallorca.

De fet, a Palma hi treballen 15 comares, mentre que als centres de la Part Forana hi fan feina 36 d'aquests professionals sanitaris.

Les comares dels centres de salut de Palma atengueren un total de 25.631 visites, amb una pressió assistencial d'unes 12,4 cada dia. Les de la resta de l'Illa varen atendre un total de 30.904 visites, amb una pressió assistencial mitjana de 10,6 de diàries.

Pel que fa a les primeres visites, les comares de Palma en varen atendre 4.182, fet que representa el 16,3 per cent del total, mentre que els serveis de comares de la Part Forana varen donar assistència a 6.355 noves primeres visites, que representaren més del 20 per cent del total.

A tota aquesta activitat s'han de sumar les visites domiciliàries que realitzaren aquestes professionals l'any passat, que arribaren a quasi 500. En aquest capítol, les comares que desenvolupen la seva feina a la Part Forana superaren de manera molt important les que treballen a Palma. En concret, les comares de la Part Forana realitzaren un total de 377 visites domiciliàries, mentre que les de Palma tan sols en realitzaren 49 durant tot el 2005.

A més de les consultes que efectuen les comares, en les 12 unitats d'Atenció a la Dona treballen conjuntament ginecòlegs i infermeres.

A Palma aquestes unitats estan situades en els centres de salut d'Arquitecte Bennàssar, Camp Redó, Coll d'en Rabassa, Son Ferriol, Emili Darder, Rafal Nou, Son Gotleu, S'Escorxador, Son Serra, Santa Catalina, Casa del Mar, Valldargent, Son Cladera i Son Serra. A la Part Forana els centres d'Andratx i de Calvià disposen del servei específic, però tots els centres de salut de Mallorca gaudeixen d'una representació d'aquests serveis.

En aquests hi desenvolupen la seva tasca assistencial 14 ginecòlegs, 11 infermers i 9 auxiliars d'infermeria i d'administració, que en molts de casos són recursos compartits amb altres unitats d'Atenció Especialitzada.

Aquestes unitats d'Atenció a la Dona són les que fa més temps que duen en funcionament, tenem com a principal objectiu per aquest any 2006 prosseguir la seva tasca d'atenció integral a la dona, amb tots els programes i activitat preventiva que duen a terme, encara que des d'Atenció Primària es vol posar especial èmfasi amb el programa preventiu del càncer de cèrvix.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.