muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

De Santos inicia els tràmits per construir el polígon de Son Pardo

Es modificarà el Pla General per poder construir la nova àrea industrial

La junta de Govern municipal inicià ahir els tràmits per poder convertir el que queda de la possessió de Son Pardo en un polígon industrial, segons informà el regidor d'Urbanisme, Rodrigo de Santos.

Aquests terrenys estan prevists en el Pla General com a urbans, però el Ple haurà d'aprovar que els seus usos siguin industrials i de serveis. És per aquest motiu que De Santos digué que «fins d'aquí a un any no s'espera que puguin començar les obres».

De moment, però, els terrenys estan prevists com a SUP. Això vol dir que és un tipus de «sòl urbanitzat programat».

Els terrenys del futur polígon de Son Pardo es troben situats en la franja de terreny no urbanitzat que està entre la via de cintura i el polígon de Son Castelló.

En total són 387.000 metres quadrats situats part darrere les piscines municipals de Son Hugo.

Els usos d'aquest polígon seran, sobretot, de serveis més que industrials. «S'espera que s'hi instal·lin més empreses vinculades amb el sector terciari que no amb la indústria» digué el regidor.

Al cap i a la fi, aquesta nova àrea industrial suposarà una espècie d'afegitó a la que ja existeix a Son Castelló. L'equip de Govern ha decidit deixar un franja de territori com a zona verda entre els dos polígons. En un principi estava previst que el metro passàs per aquests terrenys però a la fi la Conselleria ho desestimà.

El nou Son Pardo estarà unit a Son Castelló per una sèrie de vials i dos ponts que travessaran el torrent de na Bàrbara.

Com a cosa curiosa, un convent de monges que està ubicat devora Son Hugo serà inclòs dins el polígon. «Com que les religioses no tenen cap interès lucratiu amb el polígon, el promotor urbanístic no els gravarà amb cap taxa» digué De Santos. Així, la classificació del convent serà d'equipament religiós inclòs dins una àrea industrial.

El promotor urbanístic d'aquesta obra és Procamp. Les obres no començaran per ara. «Qualsevol modificació del Pla General ha de ser aprovada pel Ple» digué el cap d'Urbanisme. Com a mínim fa falta un any perquè els tràmits comencin.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.