algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

El PP proclamarà Matas candidat a la Presidència del Govern abans de l'estiu

Rajoy avança la designació dels caps de llista per guanyar terreny als socialistes

102266
Jaume Matas, durant una intervenció al Parlament balear.

El Partit Popular proclamarà Jaume Matas com a candidat a la Presidència del Govern abans de l'estiu, probablement abans que finalitzi aquest mes de maig.

En un breu termini de temps, El Comitè Electoral regional farà oficial allò que ja és de domini públic: la presentació de l'actual president de la comunitat com a cap de llista en les pròximes eleccions autonòmiques, que tindran lloc l'any 2007.

Amb posterioritat, el Comitè Electoral estatal s'encarregarà de ratificar la decisió de la formació a les Illes.

La decisió suposa avançar la designació dels caps de llista, que en principi s'havia previst per al mes de setembre -el d'octubre com a màxim- d'enguany. D'aquesta manera, el cap de l'oposició pretén guanyar temps i terreny als socialistes, sobretot en aquelles comunitats on governen els de Rodríguez Zapatero.

Matas optarà per tercera vegada a liderar l'Executiu d'aquesta comunitat. Ho farà amb un programa «diferenciat» d'aquells que presenti el partit en altres autonomies, tot i que la direcció «nacional» ha anunciat que el PP es presentarà pertot arreu amb les mateixes propostes.

En aquest sentit, el secretari general de les Balears, José María Rodríguez, advertí que es tracta només d'un ideari marc a partir del qual cada territori desenvoluparà les seves iniciatives pròpies.

De tota manera, el mateix Matas admetia ahir l'existència d'una sèrie de qüestions que sí que s'han d'incloure a tots els projectes electorals. En aquest sentit es referí als eixos econòmics, a les polítiques socials o a la unitat territorial de l'Estat espanyol.

A partir d'aquestes premisses, el PP de les Illes dissenyarà l'estratègia més convenient per als seus objectius, que impliquen revalidar la majora absoluta al Parlament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.