algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

UM escenifica la crisi i es desmarca del PP en totes les votacions del ple

Els de Munar voten al Parlament a favor de la píndola postcoital

R.G./EFE. Palma.
Els parlamentaris d'Unió Mallorquina es desmarcaren fins a quatre vegades dels seus «socis» del PP durant el ple d'ahir.

Els de Munar votaren a favor d'una proposta del grup parlamentari socialista que sol·licitava que la píndola postcoital tornàs a dispensar-se als centres públics de salut. Tanmateix, donaren suport a una inicativa del PSM a favor de la paritat a les llistes electorals. D'altra banda, UM s'abstingué a les altres dues votacions que s'hagueren de realitzar, relatives a infraestructures i serveis sanitaris a Eivissa i Formentera.

Una vegada finalitzada la sessió a la Cambra, la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, advertí que el pacte de governabilitat que manté amb el PP no l'obliga a votar res més que els pressuposts de la comunitat i la investidura del president. «A la resta de qüestions, tenim llibertat de vot», assenyalà.

En canvi, Munar recordà que el PP sí està obligat a votar a favor de les propostes que el seu partit faci al Consell.

El debat sobre la necessitat de dispensar la píndola postcoital va ser un dels mes polèmics de la jornada. En opinió del PSIB, aquest mètode anticonceptiu -també coneguda com a «píndola del dia després»- rebaixa el nombre d'avortaments i embarassos no desitjats.

El PP es va oposar en solitari a la iniciativa que, en canvi, va obtenir el suport del PSM, EU-EV i UM.

Durant el debat de la moció, el diputat socialista Miquel Gascón va destacar que Balears té la taxa d'avortaments més alta d'Espanya amb un índex de 13,70 per cada 1.000 dones d'entre 15 i 44 anys.

El socialista afegí que el nombre d'avortaments practicats a Balears el 2004, uns 130, va suposar el 20 per cent del total de 2.600 embarassos registrats a la Comunitat.

En base a les dades anteriors, i tenint en compta «la ineficàcia» d'altres mesures», Gascón va sol·licitar el suport de la Cambra per instar el Govern a revocar l'ordre per la qual el contraceptiu conegut com a «píndola del dia després» no es dispensa gratuïtament als centres públics de salut, com sí succeïa en la legislatura anterior.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.