algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

El Govern amplia els efectius contra incendis i hi inverteix 6,6 milions

Incorpora un simulador de propagació de foc a la campanya 2006

La Conselleria de Medi Ambient invertirà en la campanya de vigilància i extinció d'incendis d'enguany més de 6,6 milions d'euros, 300.000 més que en el 2005 i augmentarà els efectius humans un 10 per cent, fins a les 350 persones, segons informà el conseller de Medi Ambient, Jaume Font.

Entre les novetats pel 2006 s'inclou la incorporació a Balears d'un simulador de propagació de foc, basat en la informació meteorològica, topogràfica i de combustible forestal, que permetrà a les brigades d'extinció conèixer els detalls del sinistre i preveure la direcció que prengui el foc.

Aquest simulador es dirigirà des de la Central de Comunicacions d'Incendis Forestals i presentarà en un mapa un esquema amb els llocs cap a on es preveu es propagui el foc. Això permetrà avançar-se als esdeveniments i que les brigades s'hi traslladin abans que les flames arribin a la zona.

Font visità a l'aeròdrom de Son Bonet els mitjans prevists per l'extinció d'incendis, acompanyat de la directora general de Biodiversitat, Joana Xamena, i el gerent de l'IBANAT, Miquel Sintes. L'efectiu aeri es manté amb 4 avions i 3 helicòpters.

El dispositiu que es preveu per aquest estiu comptarà a més amb un nou vigilant a Mallorca per cobrir les possibles baixes en els diferents llocs de vigilància, amb la qual cosa passen a ser un total de 53 a totes les les Illes, i un altre operari més a les brigades forestals de les Pitiüses, fins als 7.

La campanya, que arrencà dilluns, avança també la incorporació a l'1 de juny de l'hidroavió CLT-415 Canadier, a la base de Pollença, dues setmanes abans de la data prevista i un mes pel que fa al servei d'operador de l'aeroport d'Eivissa, al mes de maig.

Per altra banda, Medi Ambient integrarà Brigades Forestals de Vigilància i Extinció de reforç i relleu formades i equipades per fer feines ordinàries forestals. Quatre unitats en el maig, juny i setembre i dues el juliol i agost.

El servei Tècnic de la Central de Comunicacions d'Incendis Forestals es mantindrà actiu durant tot l'any, en lloc dels 6 mesos de 2005. I s'instal·laran dues càmares de vídeo per millorar i complementar el sistema de vigilància de l'Ibanat de s'Albufera de Mallorca. A més s'incorporarà un sistema d'informació geogràfica i meteorològica per donar detalls de totes les variables possibles que puguin ser aplicades en la lluita contra incendis.

L'objectiu d'aquestes mesures és reduir encara més el temps de reacció davant els avisos de fum que es produeixin.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.