algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

El PSOE acusa Delgado de «fer els ulls grossos» amb determinats empresaris

Manchado apunta la passivitat de l'Ajuntament davant d'irregularitats urbanístiques


El PSOE ha sol·licitat a l'Ajuntament de Calvià l'expedient de les obres que efectua l'Hotel Barceló Cala Viñas sense la corresponent llicència. També demanarà a Demarcació de Costes les actuacions que ha realitzat, i que obligui l'establiment a restituir la zona del domini públic marítimo-terrestre al seu estat original. El portaveu del PSOE, Antoni Manchado, ha acusat el batle Carlos Delgado (PP) «d'afavorir determinats empresaris mentre en persegueix altres».

El portaveu socialista ha realitzat aquestes declaracions davant de la notícia que l'hotel de Barceló reforma les seves instal·lacions i en construeix de noves sense llicència municipal. Els zeladors aixecaren acta perquè l'establiment no té el permís necessari i, tanmateix, no es decretà la paralització de les obres, que aquests dies han continuat a marxes forçades.

El PSOE va sol·licitar divendres passat a l'Ajuntament de Calvià l'expedient de les obres que efectua l'hotel. El portaveu socialista qualifica de «molt greus» els fets sobre la permissivitat del batle, «ja que és de tots coneguda la seva vinculació amb aquests empresaris».

Manchado recordà que Delgado, el 2003 i abans de ser batle, «fou l'administrador únic d'una empresa domiciliada a Luxemburgo, Octoplast Investiment. Aquesta societat estrangera era la propietària del casal de Son Grauet (ubicat a Son Verí, en el terme de Llucmajor). Delgado el llogà al copresident del grup Barceló, Simón Pedro Barceló, el qual tenia una opció de compra».

El Lobby per la Independència denuncià a Costes aquest casal perquè, quan va ser rehabilitat, es construïren unes terrasses damunt el mar i es tancà el pas pel litoral. D'això ja en fa dos anys, i Demarcació encara no ha contestat la denúncia.

L'ocupació de la platja de Cala Vinyes per part de l'hotel ha provocat les queixes dels veïns, que esperen que es paralitzin pel temor que s'apropiïn de la zona. Les obres que realitza l'hotel a l'exterior consisteixen en la unió de dos edificis, a més d'obrir accessos directes a la platja que afecten l'espai de domini públic terrestre.

D'altra banda, l'empresa «Piratas» ha construït un aparcament il·legal a sa Marina de Magaluf, segons varen denunciar la setmana passada els socialistes, sense que l'Ajuntament tampoc hagi actuat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.