cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 22°
24°

Els afectats dels solars expropiats a Eivissa mantindran les protestes «fins al final»

La majoria dels afectats per les autopistes consultats troben que les noves vies són «una barbaritat»

LL.L.Palma.
Els afectats per les expropiacions dels terrenys d'Eivissa que estaven inclosos dins els macroprojectes d'autopistes mantindran les propostes «fins al final», segons les seves pròpies paraules, recollides pel fotògraf i activista mediambiental Yves Hannechart.

Hannechart va passar uns dies el març passat a l'illa pitiüsa gràcies a una iniciativa en què ha participat ERC i que perseguia sensibilitzar la societat mallorquina «del drama de quitrà que viu el poble d'Eivissa», en paraules de l'activista. El fotògraf ha pogut constatar que «aquesta desmesurada 'millora' de la xarxa viària ha aixecat molta pols a Eivissa». «Fins a principis de març, en menys de dos mesos, hi ha hagut 25 detencions i nombrosos ferits que participaven en les protestes contra els macroprojectes», assenyala Hannechart.

En concret, hi ha un indret, la finca de Ca Na Palleva, que, segons ha pogut observar l'activista, «és l'estendard emblema del moviment antiautopista. La gent s'hi concentra disposada a fer front a les 'màquines'. Tot indica que el Govern està a l'espera d'obtenir una autorització judicial per demolir aquest habitatge per fer-hi una rotonda d'enllaç de l'autovia de l'aeroport».

Emperò les protestes també han anat més enllà d'ençà que el 25 de gener uns 30 agents retiraren a la força un nombrós grup de manifestants que s'havien concentrat en una finca de Sant Jordi per aturar el pas d'una excavadora. Hannechart indica que «el conflicte ha anat en augment, com va quedar palès en una multitudinària manifestació i en la revolta estudiantil».

Igualment, el fotògraf recorda que els pares i mares d'alumnes del col·legi públic de Sant Jordi «també han obligat el Govern a fer marxa enrere a la instal·lació d'una planta asfàltica provisional per a les obres a uns 250 metres del centre educatiu».

A més, els propietaris, com Josep Planells, de Can Calbet, denuncien que «la majoria de la gent estam en contra d'aquestes obres». Joan Busquests, fuster i un altre afectat, diu que «Eivissa és una illa molt petita. És una barbaritat el que volen fer, una carretera com als Estats Units. És totalment desorbitat. Fa dos anys que estam lluitant i no hi ha manera de fer raonar aquesta gent».

Tota aquesta contestació no sorprèn Hannechart, perquè «només de l'autopista a Sant Antoni de Portmany hi ha més de 256 propietaris afectats directament i, afegint els de l'autopista a l'aeroport, sumen uns 500».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.