C.M. / E.B. Comarca.
La pluja deslluí ahir migdia la mitjana festa de Pasqua. Centenars de veïns dels municipis de Muro, Selva, Pollença i Mancor arribaren a peu a les seves ermites, situades en llocs prominents dels seus municipis, per celebrar-hi els pancaritats tradicionals. Com és lògic, no no hi faltaren la tradicional missa ni una bona berenada amb els amics.
En molts de casos, la gent s'animà a preparar una paella per dinar amb amics i amb familiars, que havien convidat per a l'ocasió. Tanmateix, la pluja del migdia provocà que molts de residents de Mancor haguessin de plegar. Qualcuns explicaven, fins i tot, que no havien cuinat arròs perquè tenien por de la pluja que ja presagiaven, durant el matí, uns niguls amenaçadors.
La festa de l'ermita de Sant Vicenç, a Muro, atragué l'atenció de centenars de persones, que hi arribaren a peu. Després de la missa de les onze del dematí, l'ambient es començà a animar amb la música dels xeremiers. Així, homes i dones s'animaren a sortir a ballar.
A Muro tampoc no hi mancaren els jocs per als més petits, mentre els grans començaven els preparatius per a les paelles.
Un dels fets més curiosos a l'oratori de Sant Vicenç Ferrer de Muro, eren uns paperets que els joves havien penjat prèviament als xiprers de l'ermita. Cada un dels paperets blancs duia un missatge, de vegades crític: «Al pagès li sobra la feina mal pagada», «si triomfa un, l'equip el perd» o «les certeses són terribles».
Els joves aprofitaren que era festa per organitzar dinars amb els amics i també duien les camisetes que havien preparat per a la festa. Molts de murers aprofitaren així mateix la jornada festiva d'ahir per reunir-se amb els seus amics a les cases i a les casetes de fora vila.
Com és costum, molts de mancorins prepararen a l'ermita de Santa Llucia unes paelles molt gustoses, després d'haver oït missa, però el mal temps aigualí un poc la celebració. Quant als pollencins, pujaren al Puig de Maria per celebrar-hi el seu tradicional pancaritat amb un dinar en el qual no faltaren els cocarrois ni les panades. A més, cuinaren paelles.
La festa també es visqué amb molta il·lusió a Selva. Els més matiners començaren a pujar d'hora a Crist Rei, on volien agafar els millors llocs per berenar de panades i de rubiols devora l'ermita. També allà és habitual, després de l'ofici religiós, que la gent congregada comenci a preparar el foc per cuinar un bon arròs.
Quant als campaneters, començaren la festa del pi i n'anaren a cercar un de la finca de Monnàber Vell. Aquest arbre servirà avui per a la celebració tradicional dels quintos, que miraran de pujar-hi.