algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Una càtedra permetrà a la UIB oferir l'assignatura violència de gènere

És fruit d'un acord entre la Universitat i la fundació creada pel Govern

La creació d'una càtedra dotada amb 60.000 euros permetrà que la Universitat de les Illes Balears (UIB) ofereixi una assignatura especialitzada en la violència de gènere. D'aquesta manera ho varen anunciar ahir el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Avel·lí Blasco, i la consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig, que, en presència dels principals representants de la Fundació Balear contra la Violència de Gènere, varen signar ahir un conveni per a la creació de la càtedra esmentada.

El conveni preveu que la UIB rebi de la Fundació Balear contra la Violència de Gènere 60.000 euros anuals amb l'objectiu de destinar-los a estudis d'investigació conjunts; programes docents amb la participació de les dues entitats; seminaris, col·loquis i simposis; a impulsar l'intercanvi d'informació i publicacions, i a altres finalitats.

De fet, la càtedra d'estudis de violència de gènere se centrarà en l'ensenyament, la recerca i la divulgació «sobre aquesta xacra social», tal com va expressar ahir Puig.

Per la seva part, Blasco va destacar que dins el marc de la càtedra també es farà una convocatòria anual d'un premi de recerca sobre violència de gènere, es promourà la realització d'estudis sobre aspectes relacionats amb la violència de gènere, com són la prevenció o el tractament de les víctimes, i activitats formatives, com jornades. Igualment, tant Blasco com la vicerectora, Francesca Salvà, també present a l'acte, varen confiar que l'assignatura de lliure configuració sobre la violència de gènere es pugui estudiar ja el curs que ve.

La Fundació Balear contra la Violència de Gènere compta entre els seus patrons fundadors amb el Govern, el Consell Insular de Mallorca, el Consell Insular de Menorca, el Consell Insular d'Eivissa i Formentera i l'Ajuntament de Palma. A més, hi són membres adherits Sa Nostra, Gesa, el Grup Arabella i el Grup FER, que hi fan aportacions econòmiques regulars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.