algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

L'Estatut torna a frenar-se i el PSIB vol que Matas convoqui els partits

L'oposició acusa Huguet (PP) de dilatar els treballs de la ponència


Quan semblava que l'acord pel finançament estava dat i beneït, els treballs de la ponència estatutària tornaren ahir a frenar-se. Davant aquesta nova «congelació», el PSIB-PSOE demana al president Matas que intervengui i convoqui una reunió amb les distintes formacions polítiques.

En el dia que el grup parlamentari popular havia de concretar la seva fórmula, el seu portaveu, Joan Huguet, convidà la directora general de pressuposts del Govern , Maria Marqués, perquè explicàs la proposta dels 3.000 milions que va realitzar Matas fa setmanes.

Aquesta actitud va ser interpretada pels partits de l'oposició com «una tècnica dilatòria més» dels populars per allargar la tasca de la ponència «i arribà al final de legislatura sense una proposta articulada del que ha de ser la reforma.

La portaveu del grup parlamentari socialista, Francina Armengol, lamentà «aquesta nova jugada» d'Huguet.

En opinió de la diputada del PSIB, el Partit Popular no va explicar com es justifica d'una manera seriosa la necessitat que el Govern central inverteixi 3.000 milions a les Illes Balears als pròxim anys.

En lloc d'això «s'han limitat a rebutjar la possibilitat que l'Estatut inclogui la qüestió del finançament local», comentà Armengol.

Davant aquesta situació, la líder socialista considera que ha arribat l'hora de demanar una reunió «amb qui tengui capacitat de negociar els aspectes essencials de l'Estatut». Aquesta persona, en la seva opinió, hauria de ser el mateix cap de l'Executiu, Jaume Matas.

Mentrestrant, els socialistes no abandonaran la ponència i continuaran sol·licitant sessions extraordinàries «per responsabilitat política».

Per part del PSM, Eduard Riudavets es mostrà encara més escèptic i assegurà que «amb aquestes condicions és impossible que la ponència de la reforma avanci». El nacionalista considera provat que «al Partit Popular no li interessa ara aprovar un nou Estatut d'Autonomia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.