algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

La propietat des Fangar presenta vuit contenciosos contra l'Ajuntament

Eisenmann no acata els requeriments del batle que l'obliguen a obrir pas a vuit camins

85318
El propietari des Fangar no acata l'ordre municipal d'obertura i du el cas als jutjats.
La polèmica dels camins d'ús públic de Manacor ha arribat als jutjats. L'empresa Bonarms SA, que explota es Fangar propietat de Peter Eisenmann, ha presentat vuit contenciosos administratius contra l'Ajuntament de Manacor per no acatar el requeriment d'obertura de sengles camins de la finca.

El batle de Manacor, Antoni Pastor, signà quatre decrets de batlia el dia 15 de desembre de 2005 i quatre més el 12 de gener de 2006, mitjançant els quals concedia 48 hores a Bonarms SA per fer efectiva l'obertura de les vies des Fangar inclosos en el catàleg municipal de camins i camades d'ús públic. En cas contrari, Pastor advertia que s'iniciaria la recuperació d'ofici per part de la Sala.

Quan l'equip de govern (PP-AIPC) féu pública la seva decisió de fer complir el catàleg -tal com exigia l'oposició i la plataforma pro camins públics- mantenia en tot moment que el document conté «errors» i ja advertí que s'entraria en una batalla judicial perquè els propietaris no acceptarien la mesura.

Això s'ha complert i el primer en anar als jutjats ha estat el més polèmic. Eisenmann presenta el contenciós per tal d'evitar haver d'obrir els camins. Els serveis jurídics municipals, per contra, presentaran tota la documentació recopilada començant pel mateix catàleg i els requeriments d'obertura. La plataforma pro camins públics s'oferí en tot moment a la Sala per aportar tots els documents i testimonis que té en el seu ampli expedient.

L'Ajuntament de Manacor té un llistat amb 44 camins tancats que han estat denunciats per l'oposició, particulars o la mateixa plataforma. D'aquests, el zelador n'ha inspeccionat ja 32 i cinc s'han obert. Els serveis jurídics municipals estan convençuts que molts altres propietaris presentaran contenciosos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.