cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 22°
32°

Alerta acadèmica perquè el decret trilingüe afavoreix l'intrusisme professional

Un estudi de la Universitat adverteix la Conselleria d'aquest perill

67698
L'equip de Francesc Fiol ha hagut d'afrontar crítiques molt dures per l'esborrany de decret que ha presentat als agents socials.

L'esborrany del decret de trilingüisme presentat per la Conselleria d'Educació «incorre en la il·legalitat més palesa» perquè fomenta l'intrusisme professional, segons les al·legacions presentades pel representant de la UIB al Consell Escolar Autonòmic, màxima autoritat consultiva en aquesta matèria.

L'article 11 del que es comença a conèixer popularment com a decret Fiol estableix que, «a més de les activitats de formació específica per als professors responsables d'impulsar el projecte, i per tal de facilitar la implantació d'aquest model lingüístic en els centres seleccionats, l'Administració educativa propiciarà l'ampliació dels recursos humans amb la dotació del personal auxiliar necessari per al desenvolupament de l'activitat docent dins el marc d'aquest decret».

El representant de la UIB es demana en el text que ha presentant «com pot influir el personal auxiliar (no docent) en el desenvolupament de l'activament docent sense incórrer en la il·legalitat més palesa o en l'intrusisme professional». Després d'un comentari detallat article a article, es demana, com avançà Diari de Balears la setmana passada, la retirada del decret tal com s'ha plantejat.

L'informe al·ludeix a altres possibles il·legalitats com ara «un tractament horari idèntic per a les tres llengües» que ignora que «els objectius i les capacitats a desenvolupar en una llengua estrangera no són idèntics que els de les llengües oficials, perquè les funcions i els usos d'aquestes llengües no són, ni de lluny, similars».

Una altra de les crítiques formulades en les al·legacions del representant de la UIB rau en el fet que l'òrgan previst per seleccionar els centres que prendrien part en el programa és una «comissió que, sorprenentment, no compta amb tècnics de la matèria», a més de no diferenciar «entre requisits i mèrits» dels col·legis per participar-hi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.