cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

Meteorologia alerta que Balears no està lliure dels desastres naturals

El Govern hi coincideix i avisa que les catàstrofes «van en augment»

El director del Centre Territorial a Balears de l'Institut estatal de Meteorologia (INM), Agustí Jansà, i el director general d'Emergències, Joan Pol, varen coincidir ahir a advertir que «les Balears no estan lliures dels desastres naturals» i que d'aquest tipus de catàstrofes n'hi ha cada vegada amb més freqüència arreu del planeta.

Jansà i Pol varen fer aquestes advertències durant la celebració del Dia Meteorològic Mundial a Palma i davant la presència del delegat del Govern, Ramon Socias, a més de desenes de col·laboradors i treballadors de l'INM a Balears i de la Direcció General d'Emergències.

Jansà va recordar que «el lema d'enguany del Dia meteorològic mundial ens recorda la importància que té la prevenció dels desastres naturals». En aquest sentit, el meteoròleg va recordar que darrerament el planeta s'ha vist afectat per terratrèmols, com el submarí del Nadal del 2004, per tempestes tropicals, per caps de fibló i tornados, etcètera. En conclusió, Jansà va avisar que hi ha «un creixement del nombre de desastres naturals» perquè «ha augmentat la vulnerabilitat de la nostra societat» i perquè «hi ha més població i infraestructures que ocupen espais de risc». Igualment, el meteoròleg va advertir que també s'ha de tenir en compte el fenomen del canvi climàtic, tot i que no està demostrada la vinculació entre aquesta tendència i els desastres naturals. Finalment, Jansà va recordar que el 1989 i el 2001 hi va haver grans temporals i inundacions que demostren que «no estam lliures dels desastres».

Per la seva part, Pol va considerar que davant aquesta major exposició a catàstrofes naturals «es fa necessari que només hi hagi una autoritat per a avisos i que els doni, si fa falta, per comarques».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.