algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Les sales de festes denuncien Cort a Fiscalia per presumpta prevaricació

La patronal vol que s'investigui la «congelació» de les 56 denúncies

La patronal de Sales de Festa de Balears registrà ahir, per mediació de l'advocat Fernando Mateas, una denúncia davant de la Fiscalia de Balears en contra de la Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma pel presumpte delicte de prevaricació.

Els empresaris consideren que Cort hauria d'haver tramitat les denúncies presentades contra 56 locals de lleure i obligar-los que paralitzassin l'activitat musical als exteriors d'aquells establiments. Tot això, seguint el criteri d'un jutge, que amb un acte dictat el passat 7 de desembre de 2005 va prohibir, de manera cautelar, l'activitat musical a la terrassa del local Megapark.

Cort acordà de manera provisional no incoar expedient en cap de les denúncies presentades recentment per l'Associació de Sales de Festes, Discoteques i similars de Balears, presidida per Pedro Vidal, ja que abans s'estima més mantenir una reunió amb els propietaris afectats.

La patronal de Sales de Festa optà per posar el cas a les mans del Ministeri Públic i eludir, per ara, la via judicial a través de la interposició d'una querella criminal.

En tot cas, si la Fiscalia de Balears aprecia indicis de delicte en la conducta dels responsables d'Urbanisme, remetrà les actuacions al jutge. Si no és així, ordenarà l'arxivament de les diligències.

D'altra banda, set associacions empresarials demanaran avui a l'Administració una resposta adequada contra el botelló. L'Associació de Bars Musicals, l'Associació de Restauració de Mallorca de la Caeb i la Federació d'Empresaris de Comerç (Afedeco), entre d'altres, signaran la iniciativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.