cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

Cònjuges i fills tributaran com a màxim un 1 per cent per l'herència que rebin

El Govern deixàra de recaptar 45 milions en reduir al mínim l'impost de successions

97848
Ramis d'Ayreflor, durant una compereixença al Parlament.


Les herències entre cònjuges -matrimoni o parelles de fet- i de pares a fills es gravaran amb un tipus màxim de l'1 per cent, segons l'esborrany de llei de successions i donacions que prepara el Govern balear.

Amb la legislació actual, la quantitat tributada de mitjana és del 20%. Aquesta rebaixa del tipus suposarà que la Comunitat Autònoma deixi de recaptar 45 milions d'euros.

El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Lluís Ramis d'Ayreflor, explicà ahir alguns dels detalls d'una normativa que, si es compleixen les previsions, entrarà en vigor l'1 de gener de 2007.

Respecte de les donacions entre persones vives, sotmeses ara per ara a una tributació màxima del 40'8%, quedaran gravades amb un tipus fix del 7%. Si el bé que es transmet és un habitatge i el destinatari és un fill menor de 36 anys o discapacitat, el tipus es redueix fins al 3%.

Ramis d'Ayreflor recordà que el Govern autonòmic no té competències per suprimir totalment l'impost de successions. Tot i així, considerà que amb la llei que entrarà al Parlament el mes d'abril «es compleix la promesa electoral» que formulà el PP en la campanya de l'any 2003.

Respecte dels 45 milions que la CAIB deixarà de percebre, el titular d'Economia assegurà que es compensaran amb una gestió millor dels imposts. De fet, Ramis d'Ayreflor comentà que l'any passat es recaptaren 196 milions més que en l'exercici anterior.

El conseller informà que la proposta està en fase de consulta.

En aquest sentit, Ramis d'Ayreflor assenyalà que ja han opinat sobre el seu contingut diferents col·legis professionals i l'Institut Balear d'Economia.

Ara és el Consell Econòmic i Social qui n'estudia l'articulat, que després se sotmetrà a la valoració de les diferents conselleries del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.